Călătorii „parfumate” cu trenul de la Piatra-Neamț la București

3

În această seară am primit o sesizare de la o călătoare care merge frecvent cu trenul pe ruta Piatra-Neamț – București. Prețul unui bilet este în jur de 100 de lei. Din păcate, conform imaginilor primite, se pare că uneori condițiile de călătorie lasă mult de dorit, mai ales că vorbim de un drum de circa 6-8 ore.

„Vreau să vă fac cunoscute și dumneavoastră condițiile inumane din timpul unei călătorii cu trenul. Consider că apelând la dumneavoastră pentru a face publică această sesizare se va face puțină ordine în rândul celor care sunt la conducerea CFR. Menționez faptul că suntem cu toții responsabili pentru condițiile în care trăim. Deci, călătoresc foarte des cu trenul de la Piatra-Neamț la București și până la Bacău stăm în frig. Ce este trist este faptul că WC-urile sunt defecte, dau pe afară până inundă culoarele compartimentelor, plus că nimeni nu acționează.

Cum este posibil ca într-o lume civilizată cum credem că suntem să trăim astfel de momente? Timp de 7 ore uneori inhalăm aerul infestat de toate bacteriile menționate mai sus. Când se face o igienizare la vagoane, că este NECESAR? Am o pensie mică și nu-mi pot permite să mă îmbolnăvesc.

Și revin asupra igienei de peste tot, iar despre această călătorie cu trenul, în care domnește mizeria, ea trebuie urgent soluționată, este lipsa de respect pentru om. Consider că este obligatorie și o materie despre curățenie, igienă… Sunt foarte revoltată pentru acest dezinteres.”, ne-a transmis călătoarea.

Bineînțeles că toaletele nu se înfundă singure. Principala cauză este utilizarea necorespunzătoare a acestora, mulți călători aruncând în vas tot felul de obiecte fără să țină cont că se pot defecta și vor produce disconfort și altor călători. În același timp, cu siguranță se pot găsi la nivel de CFR niște soluții pentru a remedia acest tip de probleme până ajunge trenul la capăt de linie.

FOTO: O.M.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. bebe spune

  Este o lipsa de respect imensa !
  Șefii, pe funcții de ani de zile, nu știu cum ar trebui sa fie o toaleta in 2023 .
  Nu au habar nici despre numerotarea vagoanelor, o enigma perpetua si neelucidata a celor care ar trebui sa-ti dea niște informații minimale.
  Ei așa au fost învățați, așa au moștenit si atât pot oferi calatorilor: O mizerie !!!
  Este imaginea reprezentativa, oglinda CFR-ului de azi, din Piatra Neamț

  1. Daniela ploscariu spune

   Are legatura doar cu nesimtirea unora..

 2. I S spune

  As avea și eu o întrebare: dar mizeria din toalete și în tren cine o face nu tot călătorul? Pana o sa ajungem sa fim civilizați și sa avem bun simt o sa dureze mult și bine!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate