Braconaj piscicol: Șapte bărbați au fost surprinși în flagrant de polițiștii nemțeni

0

Actiuni-Braconaj

În seara zilei de 22.01.2017, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna si ai posturilor de poliție Boghicea, Stănița, Gâdinți si Doljești au organizat o acțiune cu efective mărite, în colaborare cu reprezentanții AVPS Roman. Astfel, pe cursul râului Siret, în zona podului rutier dintre localitatea Gâdinți si cartierul Nicolae Bălcescu din municipiului Roman, polițiștii au prins în flagrant, la braconat de pește, patru bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 60 de ani, toți din Roman. Aceștia dețineau si foloseau la pescuit plase monofilament, tip năpatcă, montate pe dispozitive, tip crasnic, amplasate în copcile din apropierea podului. Au fost recuperați 30 de pești, din speciile clean si beglița, fiind redați mediului acvatic. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării 10 plase monofilament, cu dimensiunile de 2×2 m. În toate cazurile, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit; producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial și capturarea sau uciderea speciilor de faună sălbatică.

O altă acțiune organizată de Secția de Poliție Rurală Sagna împreună cu polițiștii posturilor de poliție arondate secției a avut loc în ziua de 24.01.2017 între orele 17.00-18.00, în zona „La ţeavă” de pe raza satului Buruieneşti, com. Doljeşti. În urma activităților desfășurate polițiștii au surprins în flagrant trei bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 43 de ani, toți din Doljești, în timp ce braconau pe râul Siret, utilizând unelte a căror deţinere şi folosire la pescuit este interzisă. S-a luat măsura confiscării plasei de pescuit și cercetările sunt continuate față de cei trei bărbați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit și producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate