Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 21 martie 2019
 • :
 • :

Bătrâna Valeria dintr-un sat de la granița cu județul Neamț are nevoie de un loc la un azil

UPDATE: Cazul va fi sprijinit de organizația TSD Neamț și președintele organizației, Ciprian Șerban. (click aici pentru articol)

Popa Valeria este o bătrână de 86 de ani care locuiește într-un sat la granița cu județul Neamț. Cazul ei a fost preluat de Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț după ce povestea tristă a ieșit la iveală. Ieri a fost la bătrâna Valeria fratele ei de 81 de ani, au făcut un foc în casă, însă e tare anemică. Acum este internată, cu greu, la spitalul din Pașcani pentru investigații. În spital nu poate sta mai mult de 10 zile. Are o pensie de 700 de lei, deci un venit care nu îi poate asigura cu ușurință un loc la un azil.

„Ar fi minunat dacă am putea să o transferăm direct la Roznov. Casa ei e de fapt un bordei cu uși care nu se închid, cu pat lipit de sobă, ceea ce mi se pare periculos. Este singură, bătrână, stă în frig, în mizerie, flămândă. Să facem ceva ca această bunicuță să fie găzduită de un centru de bătrâni și să-i putem achita diferența cumva. Din spital va reveni în foame, frig și mizerie dacă nu ne implicăm.”, a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Bătrânii nu mai suportă sărăcia. „Nu doresc nici unui tânăr să ajungă bătrân! A fi bătrân este un mare blestem.”,  o spun chiar oamenii în etate. Au pensii mizere, nu beneficiază de acces egal la asistenţă medicală, la servicii sociale. Persoanele în etate sunt foarte vulnerabile, deoarece bunăstarea lor depinde de familiile lor şi sistemul de asigurări sociale. Mai mult ca atât, persoanele în etate sunt afectate în mod disproporţional de migraţia economică, deoarece ei deseori trebuie să ducă povara îngrijirii nepoţilor sau altor rude din pensia şi aşa mică. Multe persoane în etate, ce locuiesc în regiunea rurală, nu au un acces adecvat la apă şi salubrizare, încălzire, hrană şi locuinţă. Greutăţile lor zilnice şi izolarea sunt şi mai accentuate în sezonul rece, când nu au lemne, hrană.

Persoanele care o pot ajuta pe bătrâna Valeria să fie cazată la un cămin de bătrâni și să achite diferența necesară pentru cazare  o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț
2 comentarii la “Bătrâna Valeria dintr-un sat de la granița cu județul Neamț are nevoie de un loc la un azil

 1. Onelian dalmatio

  Constituția obligă statul să ofereun trai decent dar ei nu autreaba cu poporul ci doar cu aleși să o ducă bine să aibă câte 2 pensii babane, salarii pe măsură că de ei controlează totul (momentan), și fac ce vor fiindcă pot (putem; vorba legiuitorului in drept, ciordache) De nația romana nui interesează.

  Raspunde
  1. Maria

   Cum se poate da pensii de miliarde unora care beneficiază de legile date de ai lor și consider aceasta „HOȚIE PE FATA „ar trebui ca acest guvern sa dea o ordonanță de urgenta și sa ajute toți bătrânii tarii la cazarea într -un cămin, indiferent de numărul lor ! Acești bătrâni au muncit la timpul lor pentru avuția tarii ,din care s-au „înfulecat, foștii și actualii din locurile și posturile de a dirija destinul tarii și a acestor bătrâni fără ajutor „! Poate văd romanii ,poate văd „guvernantii” care profita de votul lor !

   Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *