Avem datorii de peste 30 miliarde de euro

0

Romanii vor trebui sa munceasca ca niste sclavi sa returneze datoria publica de peste 30 miliarde euro. Chiar daca maine economia va deveni infloritoare si Romania o tara prospera, nu vom putea sa o ducem mai bine pentru ca va trebui sa returnam aceasta datorie fantastica.

Conform BNR datoriile externe ale Romaniei sunt dupa cum urmeaza:

Datoria externă pe termen mediu şi lung a fost la 28 februarie 2011 de 72,8 miliarde de euro (79,4 la sută din total datorie externă), în creştere cu 1,1 la sută faţă de 31 decembrie 2010.

Datoria externă pe termen scurt înregistrat la 28 februarie 2011 atinge nivelul de 18,9 miliarde de euro (20,6 la sută din total datorie externă), mai mare cu 1,1 la sută faţă de 31 decembrie 2010.

Din aceste sume, datoria negarantata  public  este de 37,2 miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, aceasta datorie va fi acoperita din supraimpozitare, din inventarea unor noi taxe si din punerea romanului la jug.

Emilian Zaharia


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate