Biserica Ortodoxa Romana fugarita de la Ierusalim

0

Un comunicat al Patriarhiei Ierusalimului a transmis decizia de rupere a legaturii cu Biserica Ortodoxa Romana dupa ce constructia asezamantului romanesc la Ierihon nu a primit  binecuvantare de la Ierusalim.  Hotnews.ro declara ca, dupa o examinare detaliata a acestei probleme, Sfantul Sinod a hotarat ‘in unanimitate si cu parere de rau’ intreruperea pomenirii patriarhului Romaniei, Daniel, si caterisirea reprezentantului Patriarhiei Romane la Ierusalim, arhimandritul Ieronim Cretu.


Patriarhia din Ierusalim a fost pusa astfel intr-o situatie dificila. Atributiile sale canonice, confirmate de conciliile ecumenice si locale, au fost astfel amenintate in mod deschis si arbitrar. Patriarhia Ierusalimului i-a explicat Patriarhiei Romaniei ca daca ar fi fost acceptat argumentul acesteia conform caruia aceasta biserica a fost ridicata pentru pelerinii romani din Tara Sfanta, acest lucru ar fi insemnat ca jurisdictia Patriarhiei Ierusalimului sa se transforme intr-un camp liber pentru ca toate bisericile ortodoxe, unele formuland deja o astfel de cerere, sa-si cladeasca biserici”, se afirma in comunicatul Patriarhiei din Ierusalim.


Tot hotnews.ro afirma ca guvernul roman a suplimentat in luna aprilie cu un milion de lei bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte, pentru construirea Asezamantului romanesc de la Ierihon, Israel. Banii provin din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, potrivit documentului care a fost publicat in Monitorul Oficial in aceeasi zi.

Ilona Popescu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate