Auttie- aplicație pentru copiii cu autism inventată de un tânăr din Neamț. Sprijină și tu proiectul, cu un vot online!

2

Tânărul Rareș Ravariu, fost elev al Liceului „Vasile Conta” din Târgu Neamț și actual student al Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Electronică- ASE București lucrează la o aplicație mobilă care să vină în sprijinul copiilor cu autism și al părinților lor.

Auttie App este primul asistent virtual ce poate ajuta copii cu probleme de vorbire să-și îmbunătățească dicția, dar și dezvoltarea vocabularului într-un mod plăcut și distractiv.

„De aproximativ patru luni lucrez la o aplicație pentru copiii cu autism.

Ne-am propus să dezvoltăm un asistent personal care să îi ajute să comunice, să îşi dezvolte vocabularul.

Folosită în paralel cu dispozitive speciale de localizare, detectăm distanța copiilor față de telefonul mobil și alertăm părinții când aceștia se îndepărtează”, precizează tânărul nemțean.

Cu această idee, Rareș Ravariu și ceilalți membri ai echipei sale (Andreea Daniela Ene, Ilie Bîzu și Claudia Cristina Neagoe) au intrat în finala competiției Future Makers. Acum, se află într-un program de incubare, unde dezvoltă idea printr-o serie de ateliere, webinarii şi sesiuni de mentorat.

Un VOT = O ŞANSĂ în plus pentru copiii cu AUTISM şi părinţii lor!

Ca Auttie App să devină accesibilă, pe lângă implicarea acestor tineri e nevoie însă și de ajutorul dumneavoastră. Până la sfârșitul lunii, puteți vota proiectul accesând următoarea adresă:  www.futuremakers.ro/proiecte_candidati/auttie/.

„Avem nevoie de votul dumneavoastră  pentru a câştiga o competiție ce ne ajută să primim susținere şi suport pentru dezvoltarea aplicației. 

Vă mulțumim anticipat pentru ajutorul acordat!”, transmite tânărul Rareș Ravariu.

Andreea Trăsnea
Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Cristian Ungurianu spune

    Lăudabilă ideea tânărului informatician chiar dacă nu e nici pe departe originală. L-am votat fara rezerve pentru ca nu exista suficiente resurse in domeniu avand in vedere varietatea mare de manifestari ale autismului. Ar trebui ca din echipa sa fac parte minim 2 specialiști în terapia copilului cu autism, un logoped si un psiholog adica. În Piatră Neamt exista un nucleu puternic de psihologi specializați în logopedie după o metoda din Israel bazată pe algoritmi matematici.

  2. Cirstoiu Marcela spune

    Buna ziua! Am vrut sa votez si nu se poate conecta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate