Au inceput inscrierile la liceu pentru elevii nemteni

0

In perioada 29 iunie – 5 iulie, absolventii nemteni ai claselor a VIII-a se pot inscrie la liceu prin completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre elevi, parinti si diriginti. Intre 30 iunie si 6 iulie se vor introduce in baza de date computerizata datele din fisele de inscriere, iar in 12 iulie se va face prima repartizare computerizata in invatamant liceal de stat, potrivit Agerpres. Dosarele vor fi depuse la scoli in perioada 15-25 iulie. Elevii care nu au participat la prima repartizare computerizata sau nu au fost repartizati vor putea completa fise de optiuni intre 14 iulie si 19 iulie. Cea de-a doua etapa computerizata a candidatilor va avea loc in 22 iulie, iar depunerea dosarelor intre 23 si 25 iulie. Cea de-a treia repartizare computerizata va avea loc intre 5 si 7 septembrie.

Modul de completare al Fisei de inscriere in Anul Scolar 2011-2012: (Sursa: admitere.edu.ro)

1. Observatie: Campul Nr.inreg, care se gaseste in partea dreapta – sus nu se completeaza. El reprezinta numarul de inregistrare pe care il va primi fisa de inscriere in momentul depunerii ei.
2. Se completeaza urmatoarele campuri in fisa de inscriere:

 • Codul numeric personal (camp obligatoriu)
 • Data nasterii (camp obligatoriu)
 • Numele (camp obligatoriu)
 • Init. tatalui (camp obligatoriu) – initala tatalui
 • Prenumele (camp obligatoriu)
 • Cod judet – cod scoala provenienta (camp obligatoriu) – se observa ca sunt doua seturi de casute. In primul set se introduce codul judetului, iar in al doilea set se introduce codul scolii de provenienta. (Exemplu: un elev din Vaslui, introduce la codul judetului VS, pentru Bucuresti se va completa cu B, iar celalalt camp se completeaza cu codul scolii de provenienta). Codul scolii de provenienta se gaseste in brosura editata de inspectoratul scolar judetean sau in lista scolilor din sectiunea Planul de scolarizare 2011.
 • Denumire (camp obligatoriu) – reprezinta numele scolii de provenienta.
 • Media evaluare nationala (camp obligatoriu) – media generala obtinuta de candidat la evaluarea nationala sustinuta in clasa a VIII-a.
 • Media teze nationale – media candidatului la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a pentru seriile 2008 si 2009 (respectiv media la testele nationale pentru seriile 2004-2007).
 • Media claselor V-VIII (camp obligatoriu) – media candidatului pe parcursul celor 4 ani de studiu.
 • Media admitere (camp obligatoriu) – media de admitere a candidatului calculata conform formulei din algoritmul de repartizare.
 • Nota evaluare nationala limba romana / Nota teze nationale limba romana VIII 1 (camp obligatoriu) – reprezinta nota candidatului obtinuta la evaluarea nationala la limba romana sau nota candidatului la tezele nationale la proba de limba romana pe semestrul 1 din cls. a VIII-a. (seria precedenta 2009 inclusiv)
 • Nota teze nationale limba romana VIII 2 – reprezinta nota candidatului obtinuta la tezele nationale la proba de limba romana pe semestrul 2 din cls. a VIII-a. (seria precedenta 2009 inclusiv)
 • Nota evaluare nationala matematica / Nota teze nationale matematica VIII 1 (camp obligatoriu) – reprezinta reprezinta nota candidatului obtinuta la evaluarea nationala la matematica sau nota candidatului obtinuta la tezele nationale la proba de matematica pe semestrul 1 din cls. a VIII-a. (seria precedenta 2009 inclusiv)
 • Nota teze nationale matematica VIII 2 – reprezinta nota candidatului obtinuta la tezele nationale la proba de matematica pe semestrul 2 din cls. a VIII-a. (seria precedenta 2009 inclusiv)
 • Disciplina la alegere – se va completa disciplina la care se vor sustine tezele nationale. Aceasta poate fi Istorie sau Geografie. (seria precedenta 2009 inclusiv)
 • Nota teze nationale istorie/geografie VIII 1 – reprezinta nota candidatului obtinuta la tezele nationale la proba de istorie/geografie pe semestrul 1 din clasa a VIII-a. (seria precedenta 2009 inclusiv)
 • Nota teze nationale istorie/geografie VIII 2 – reprezinta nota candidatului obtinuta la tezele nationale la proba de istorie/geografie pe semestrul 2 din clasa a VIII-a. (seria precedenta 2009 inclusiv)
 • Nota evaluare nationala limba materna / Nota teze nationale limba materna VIII 1 – este compus din doua zone: una destinata codului limbii si o alta destinata notei primite de candidat la evaluarea nationala la limba materna sau la tezele nationale la limba materna pe semestrul 1 din clasa a VIII-a (pentru seria precedenta 2009 inclusiv). Aceasta nota va participa la calculul mediei de admitere. Codul limbii va fi preluat din brosura editata de inspectoratul scolar judetean.
 • Nota teze nationale limba materna VIII 2 – este compus din doua zone: una destinata codului limbii si o alta destinata notei primite de candidat la tezele nationale la limba materna pe semestrul 2 din clasa a VIII-a. Aceasta nota va participa la calculul mediei de admitere. Codul limbii va fi preluat din brosura editata de inspectoratul scolar judetean si va fi acelasi cu cel de la campul Nota teze nationale limba materna VIII 1. (seria precedenta 2009 inclusiv)
 • Nota la proba de limba materna – este compus din doua zone: una destinata codului limbii si o alta destinata notei primite de candidat la proba de limba materna. Codul limbii va fi preluat din brosura editata de inspectoratul scolar judetean.
 • Nota la proba de limba moderna – este compus din doua zone: una destinata codului limbii si o alta destinata notei primite de candidat la proba de limba moderna. Codul limbii va fi preluat din brosura editata de inspectoratul scolar judetean.
 • Optiuni (camp obligatoriu) – reprezinta lista optiunilor alese de candidat. Ordinea optiunilor de pe fisa este semnificativa, prima optiune exprimata este luata in considerare inaintea celorlalte optiuni. Fiecare optiune este formata din 3 cifre. Codul optiunilor se preiau din brosura editata de inspectoratul scolar judetean sau din listele care se vor gasi in sectiunea Planul de scolarizare 2011.
 • Diriginte (camp obligatoriu) – semnatura dirigintelui candidatului.
 • Candidat (camp obligatoriu) – semnatura candidatului.
 • Parinte (camp obligatoriu) – semnatura parintelui candidatului.

Mai multe pe hotnews.ro

Ilona Popescu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate