[VIDEO] Au capturat cățeaua și au lăsat puii în zăpadă… Dacă este cineva care poate să adopte acești căței…

8

În această dimineață niște forme de viață care nu au nicio treabă cu capturarea câinilor au luat un exemplar femelă din zona Aleea Tiparului – Dărmănești – Piatra-Neamț, se pare că au capturat și 2 sau 3 dintre puii acesteia, dar pe doi i-au lăsat acolo în zăpadă.
Cum se vor descurca cei doi pui în condițiile meteo de afară fără mama lor e o problemă care pare să nu îi intereseze pe cei de la Salubritas care se ocupă de activitatea de capturare a câinilor comunitari din Piatra-Neamț.

Dacă este cineva care poate adopta acești doi căței poate să meargă să-i ia de pe Aleea Tiparului. Se vede locația în poză și filmare.

Apelăm la Salubritas să dea un răgaz de minimum 48 de ore pentru adopția lor și să stopeze activitatea de capturare a celor 2 pui.

De asemenea, recomandăm cetățenilor „deranjați” de animalele comunitare să apeleze mai întâi la grupurile de protecția animalelor din oraș, pentru a nu condamna acești pui la moarte sigură. În lipsa vaccinurilor, nu mai ajung să fie nici măcar adoptați.

Iosub Robert

DREPT LA REPLICĂ

În ziua de 25 ianuarie 2019, în urma mai multor sesizări de la cetăţeni, echipa de capturi a serviciului de gestiune a câinilor fără stăpân al Salubritas S.A. a ridicat de pe Aleea Tiparului trei pui de câine mai mari de 4 luni.

Mama puilor nu a fost capturată şi nici ceilalţi doi pui.

La vârsta lor, puii nu mai sunt dependenţi de mamă şi pot fi capturaţi, conform legislaţiei în vigoare, separat. Vor continua acţiunile de capturare în această zonă până când toţi câinii fără stăpân vor fi prinşi şi cazaţi în adăpost.

Salubritas S.A. invită persoanele interesate să adopte aceşti pui sau alţi câini, la adăpostul din strada Dimitrie Bolintineanu, fără număr, şi să depună o cerere de adopţie. În termen de maximum 7 zile vor fi pregătiţi pentru adopţie – deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, microcipaţi şi sterilizaţi (dacă este cazul).


Cu respect,

Salubritas S.A.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
8 Comentarii
 1. Sophie Zielinski spune

  warum die Welpen sind dort ohne Mutter gelassen das ist unverantwortlich ,,Menschen ohne Herz ,,holen sie die arme Babys sonst werden sie dort verhungert ,,,bitte bitte

 2. Savaiadracu spune

  Sunteti niste nemernici si mintiti cu nerusinare. Se vede foarte clar cum a fost capturata cateaua, cum puteti minti in halul asta, magarilor? Chiar nu aveti pic de rusine? In al doilea rand, de ce nu au fost luati toti, iar puii au fost lasati acolo pentru ca stiati ca oricum vor muri de frig sau de foame. Cat despre sterilizare, deparazitare, etc, mai scutiti-ma, stie toata lumea ce e in adaposturi si ca nu le faceti de fapt nimic in afara de eutanasiere (si aia in chinuri, pastrand banii pentru injectie). De ce nu raspundeti la comentariile oamenilor care vor sa ia puii?!?!? Sunteti niste scursuri si meritati sa primiti inzecit tot ce le faceti acestor biete animale.

 3. Dana M. spune

  Eu cred ca Salubritatea a raspuns cu decenta la acuza. Sunt iubitoare de animale dar 5 catelusi pe strada devin, in scurt timp, 5 caini maturi care sunt periculosi. Animalele periculoase nu trebuie sa stea slobode pe strada iar Salubritatea trebuie sa isi faca datoria. Sa fie adoptati si tinuti sub supravegherea unui stapan nu sa bantuie pe strazi

  1. Gabriela Slupic spune

   Bai…frate..Faci ca cu drobul de sare..te auzi ce spui ,,iubitoare de animale”…5 cățeluși vor deveni periculoși..Mai periculosi ca tine care le doresti moartea sufletelor astea nevinovate…???
   Mai bine te recomandai pe bune:-un hingher-
   Da ,salubritatea trebuie să-și facă datoria sa adune gunoiul de pe străzi nu sa inchida in niste lagare pe care le numesc cu nesimtire ,,adăposturi”niste animalute ca apoi sa le omoare in chinuri inimaginabile…

 4. Gaby Tudorache spune

  Voi mintiti cu nerusinare! Cum puteti spune ca nu ati capturat cand se vede foarte clar in video?

 5. Tuduran spune

  Ii vrea o cunoștiință dea mea va rog

 6. tcs spune

  garantati voi ca acesti pui nu vor muri in doua saptamani de parvo si jigodie care bantuie toate adaposturile publice din RO ?

  NU VA E RUSINE ?

 7. mihaela spune

  Mintiti pe fata oamenii.Se vede din filmare cum ati capturat cateaua si ati lasat puii acolo.Asa sa se intoarca si la voi tot binele pe care il faceti bietelor animale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate