Ce venituri are, în medie, un pensionar în Neamț

0

La sfârșitul lui 2018, în județul Neamț erau înregistrați 116,641 de pensionari. Lunar, veniturile medii ale acestora sunt în jur de 1104 lei.

foto cu caracter ilustrativ

Menționăm că aceste date nu privesc pensiile speciale (foști magistrați, parlamentari, piloți pe liniile aeriene etc), cu o pensie medie de peste 4.000 lei/ lună…

În decembrie 2018, România avea 3.567.418 pensionari care au ieşit la pensie la limită de vârstă, conform datelor furnizate de Casa Naţională de Pensii Publice pentru Adevărul. Potrivit CNPP, pensia medie la nivel național pentru cei pensionaţi la limita de vârstă a fost de 1.340 lei.

Pe primele locuri în topul pensiilor medii se află sectorul 1 al Capitalei, cu o pensie medie de 1.747 lei, de care ar beneficia (statistic vorbind) 60.982 persoane. Cea mai mică pensie medie este înregistrată în judeţul Botoşani, unde aproximativ 79.000 de pensionari încasează lunar 946 lei, conform sursei citate.

Andreea T.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate