Atenție, PSD și ALDE, la capcana UDMR!

2

Parlamentarii PSD şi ALDE au avizat legea iniţiată de UDMR  pentru coborârea de la 20% la 10% a pragului impus pentru folosirea limbii materne în administraţia locală. Văzând că îi merge, UDMR-ul întinde coarda pentru introducerea unor praguri și mai mici, de genul acolo unde sunt 300 de etnici în localitățile mai mici de 10.000 de locuitori să existe posibilitatea redactării actelor, oficierii căsătoriilor sau organizării unor ceremonii publice și în limba minorității.

Politicienii români, în special ALDE și PSD care sunt la putere, trebuie să fie foarte atenți la ce fac, deoarece pragul de 10% pentru folosirea limbii materne în administrația locală ar putea arunca în aer România. Gândiți-vă numai câte localități din mediul rural avem unde sunt mai mult de 10% rromi. Ce vom face? Vom avea angajați în primării care să vorbească și să scrie în țigănește? Avem în zona Constanța localități cu peste 10% tătari sau turci, avem localități cu peste 10% germani, ucraineni sau alte naționalități. Acest moft al UDMR-ului ar putea produce o mare debandadă în multe UAT-uri din România.

Maghiarii din România merită toată atenția, dar opinia noastră este că UDMR-ul îi întinde o capcană vicleană PSD-ului și face toate aceste negocieri și cere aceste lucruri special ca maghiarii din România să nu voteze niciodată cu partidele românești.

Închipuiți-vă, domnilor de la PSD și ALDE, ce ar fi să nu dați UDMR-ului treburi din acestea cu prag de 10%, steaguri secuiești și alte lucruri pe line etnică, ci să dați direct maghiarilor infrastructură, câteva spitale, niște locuri de muncă și proiecte. Ar mai vota ei atunci UDMR-ul care le dă steaguri sau PSD-ul care le dă șosele, spitale și ce au ei nevoie cu adevărat?

Domnilor de la PSD și ALDE, mulți lideri maghiari spun electoratului lor că guvernul și politicienii români nu le dau spitale, scoli, șosele și proiecte. Nu spun că de fapt ei, marii lideri ai maghiarilor, nu cer guvernului în mod imperativ decât lucruri etnice cu care să adune ei capital de imagine. Dacă se lupta UDMR-ul și negocia pentru proiecte europene sau guvernamentale cât se luptă și negociază pentru drepturi etnice de multe ori inutile, ”Ținutul Secuiesc” ar fi fost cea mai dezvoltată regiune din țară.

Domnilor de la PSD și ALDE, UDMR-ul nu vrea decât să vă țină departe de voturile maghiarilor și să vi le ia și pe ale românilor din zonele unde sunt majoritari maghiarii. Sunteți la putere. Faceți lucruri bune pentru maghiarii din România, nu pentru UDMR și veți vedea cum voturile UDMR se vor transfera la cei care fac lucruri bune pentru votanții maghiari. Steagurile, ținuturile și limba maternă în administrație nu le țin maghiarilor nici de foame, nici de frig și nici nu le asigură sănătate sau infrastructură.

Iosub Robert

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. Doru spune

  In România se vorbește Limba Romană !
  In Ungaria -ungurește
  In Rusia -rusește
  Limba internațională – engleză
  Tupeu si nesimțire cre trebuie închise in Cușca UDMR

 2. XX spune

  Foarte pertinenta si adevarata observatie,dar are cine o receptiona?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate