ATENȚIE! O boală misterioasă și letală afectează câinii

0

In aceasta perioada Norvegia se confrunta cu un sindrom extrem de agresiv si in majoritatea cazurilor letal la animalele din specia canina.

Simptomele sunt voma si diareea sanguinolenta cu pierderi mari de sange. Din momentul aparitiei acestor simptome, este o chestiune de ore pana la decesul cainelui. Nu se cunoaste cu exactitate ce produce acest sindrom si cum se raspandeste.

S-au semnalat cazuri in mai multe locatii din Norvegia si pana in prezent au decedat zeci de caini. Pana vom avea mai multe informatii asupra acestei situatii, va recomandam sa nu calatoriti insotiti de caini in aceasta tara si chiar in tarile limitrofe acesteia.

De asemenea, pana la clarificarea acestei situatii, membrii A.Ch.R. nu vor mai accepta inscrieri la manifestarile organizate in Romania pentru cainii din Norvegia.

Consiliul Director al Asociatiei Chinologice Romane

COMUNICAT

Potrivit presei norvegiene, se pare că două bacterii, Providencia alcalifaciens și Clostridium perfringens, s-au identificat la câinii autopsiați. Autoritățile au sfătuit proprietarii de câini să îi țină în lesă și să evite contactul cu alte patrupede.

FOTO: https://www.dagbladet.no
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate