Artroscop in valoare de 50.000 de euro pentru Spitalul Judetean de Urgenta Neamt

0

Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a pus în funcţiune luni, 20 iunie, un aparat de ultimă generaţie care va permite operarea mult mai eficace şi mai puţin dureroasă pentru pacient a problemelor de articulaţii. Este vorba de un artroscop în valoare de 50.000 de euro, achiziţionat cu fonduri de la Consiliul Judeţean Neamţ.

Cu ajutorul noului aparat creşte atât calitatea actului medical – după cum a precizat dr. Remus Caranfil, şeful Secţiei de Ortopedie – dar, “fiind vorba de o tehnică mai puţin invazivă, procedura este mai puîin dureroasă şi recuperarea mult mai rapidă”. Dr. Remus Caranfil a adăugat că pe lângă aceste avantaje, este convins că noul aparat va duce la creşterea numărului de pacienţi (inclusiv din alte judeţe) care vor veni la Spitalul Judeţean Neamţ pentru diagnostic si tratament, fapt care va creşte indicatorii financiari ai unităţii sanitare. „Îi mulţumim domnului Pruteanu care a răspuns favorabil solicitării noastre. Este vorba de un echipament nou, modern şi acest sprijin ne obligă şi ne ajută şi mai mult pe noi, pe medici, în asigurarea unui act medical de calitate”, a adăugat dr. Caranfil.

“Mă bucur că am reuşit finalizarea acestei investiţii atât de necesare. Sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ pentru ca pacienţii să beneficieze se servicii medicale de calitate dar şi de servicii conexe pe măsură este şi va fi unul constant. În curând va fi finalizată şi modernizarea locaţiei noi pentru Secţia de Chirurgie. Aşa cum am spus încă de la preluarea Spitalului de către Consiliul Judeţean Neamţ, personalul de aici trebuie sprijinit cu investiţii reale în dotare, în aparatură, în modernizarea secţiilor pentru a reuşi să vină în întâmpinarea problemelor pacienţilor”, a declarat Vasile Pruteanu, presedintele CJ Neamţ.

Sursa: Cabinet Preşedinte CJ Neamţ

Artroscopia este o procedura chirurgicala ce permite doctorului sa vada articulatiile corpului cu ajutorul unei camere video miniaturale, subtiri, numita artroscop. Artroscopia permite doctorului sa studieze suprafata articulatiilor si tesuturile moi ce le inconjoara, cum ar fi tesutul ce leaga oasele intre ele (ligamente), precum si tesuturile solide ce acopera capetele oaselor (cartilagiul) si formeaza o zona tampon intre acestea. Aceasta procedura poate fi utilizata pentru diagnosticarea problemelor articulatiilor, efectuarea unei interventii chirurgicale pentru rezolvarea problemelor articulatiilor, pentru indepartarea corpurilor straine sau pentru monitorizarea unei boli sau a eficacitatii unui tratament. Artroscopia este efectuata, in mod obisnuit, la nivelul genunchiului, umarului si gleznei.

In timpul artroscopiei, artroscopul este introdus in corp prin intermediul unei incizii mici in piele. Artroscopul are o sursa de lumina si o camera video atasata de el. Imaginile de la camera pot fi vazute pe un monitor. Aceste imagini marite furnizeaza o imagine foarte clara a incheieturii. In timpul artroscopiei se poate colecta o mostra de tesut pentru biopsie. Daca se face o interventie chirurgicala se vor face alte incizii mici prin care vor fi introduse instrumentele.
La fel ca si in cazul chirurgiei clasice (care implica o incizie mult mai mare), artroscopia permite doctorului sa descopere modificarile articulatiilor. Totusi, in comparatie cu chirurgia clasica, artroscopia:
-este mai putin dureroasa

-este mai ieftina

-permite un timp de recuperare mai mic

-poate fi facuta in regim de policlinica si nu necesita internarea peste noapte. De cele mai multe ori, chirurgia clasica necesita internarea pacientului

(sursa – sfatulmedicului.ro)

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate