Armata Romana, omagiata cu depuneri de coroane

2

Subprefectul judeţului Neamţ, Vasile Şendrea,  a adus omagiul său armatei române în cadrul ceremonialului militar şi religios de depunere a coroanelor şi jerbelor de flori care s-a  desfăşurat ieri, 25 octombrie, la Cimitirul Eroilor din municipiul Piatra Neamţ.

Activităţile de omagiere au debutat cu salutarea Drapelului de Luptă al unităţii militare de către subprefectul Vasile Şendrea şi a continuat cu ceremonialul religios de cinstire a eroilor neamului, alocuţiunea subprefectului şi depunerea coroanelor şi jerbelor de flori.


Cu această ocazie, referindu-se la semnificaţia zilei de 25 octombrie, subprefectul Vasile Şendrea a spus „Această dată de 25 octombrie constituie amintirea unei zile de împlinire naţională, ziua când armata română şi-a îndeplinit menirea firească, eliberând la Carei ultima palmă de pământ românesc aflată sub ocupaţia hortistă, întregindu-se ţara în adevăratele hotare de stat. Ca o recunoaştere a importanţei acestei mari realizări şi a eroismului de care s-a dat dovadă,  data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele românilor ca ziua în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei. (…)În această zi de sărbătoare, mă înclin cu recunoştinţă în faţa memoriei ostaşilor români căzuţi pe câmpurile de luptă – în vremuri mai vechi sau mai noi – pentru ţară, pentru libertatea şi siguranţa noastră, a tuturor, şi aduc o rugăciune citită în perioada războiului, în toate bisericile româneşti:  Odihnă şi iertare păcatelor tuturor sufletelor româneşti care au căzut luptând pentru credinţă strămoşească şi au avut inimă românească. Tărie şi răbdare fraţilor noştri, azi în grele suferinţe, fiindcă prin vitregia soartei şi din greşelile noastre au căzut sub stăpâniri străine”

După intonarea Imnului Naţional al României, s-a desfăşurat defilarea Drapelului de Luptă şi a Gărzii de Onoare.

La sărbătoarea Armatei au fost prezente şi alte oficialităţi ale judeţului  – reprezentanţii Consiliul Judeţean, ai instituţiilor publice deconcentrate, Primăriei Piatra Neamţ, Asociaţiei Veteranilor de Război şi Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Asociaţiei revoluţionarilor, partidelor politice.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Magda Hisum spune

    Super tare, daca Armata Romana a fost omagiata cu coroane. Eu ma gandeam ca soldatii cazuti la datorie au fost omagiati. Va dati seama ce mesaj se transmite in acest caz de catre autoritati Armatei? Vedea-te-as cu banutul pe ochi:)))

  2. pietreanul spune

    S-a prezentat ,,toata floarea cea vestita” a mun. Piatra-Neamt. Cred ca i-a interesat mai mult daca nu mai gasesc vreun loc de veci printre mormintele eroilor,nu ar fi o noutate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate