Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa

0

Prefectul judetului Neamt, Mihai Archip, a dispus transmiterea unei informări către Consiliul Judeţean şi Consiliile Locale cu privire la oportunitatea înfiinţării la nivel local de servicii  comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa precum şi dezvoltarea structurii de personal de la nivel local prin formarea unor persoane care să îndeplinească cerinţele impuse de standardele privind protecţia copilului, prin intermediul unui Proiect aflat în derulare prin intermediul Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.


 Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin Unitatea de Management a Proiectului, a lansat în luna august 2008 Proiectul „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent”. Acest proiect reprezintă una din intervenţiile  Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru descentralizarea serviciilor sociale pentru protecţia copilului la nivelul comunităţilor locale.

Obiectivului general al Proiectului îl constituie dezvoltarea unei reţele de servicii comunitare de tipul serviciilor de zi la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor în vederea prevenirii separării copilului de familia sa, precum şi dezvoltarea structurii de personal de la nivel local prin formarea unor persoane care să îndeplinească cerinţele impuse prin standardele privind protecţia copilului.

Pentru înfiinţarea de servicii comunitare pot solicita finanţare până la data de 30.12.2011: Consiliile Judeţene, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Consiliile Locale ale municipiilor, oraşelor şi comunelor, în condiţiile prezentate în Manualul de Implementare a Proiectului postat pe pagina de internet www.copii.ro, în secţiunea Programe Internaţionale.

Finanţarea va fi atribuită în baza unui concurs de sub-proiecte în urma căruia solicitanţii declaraţi câştigători pot primi până la 80.000 Euro pentru înfiinţarea unui serviciu comunitar, având prioritate sub-proiectele depuse de Consiliile locale ale municipiilor, oraşelor sau comunelor care nu au înfiinţate servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa.

Având în vedere că, în judeţul Neamţ, aceste servicii sunt din păcate insuficient dezvoltate, rog comunităţile locale să manifeste  interes, să profite de această oportunitate şi să depună sub-proiecte pentru înfiinţarea unui serviciu comunitar de prevenire a separării copilului de familia sa.” a declarat prefectul Mihai Archip.

Comunicat Prefectura

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate