Arhiva cu dosarele pacienților unui dispensar din Piatra-Neamț a fost aruncată pe stradă

22

Arhiva cu dosarele pacienților minori și majori ai unui dispensar din cartierul Dărmănești a ajuns pe stradă după ce o formă de viață cu o gândire creață a decis să arunce aceste dosare la gunoi, dar nu a nimerit pubelele, ci a dat pe lângă.

Sute sau poate mii de acte medicale, cu nume, prenume, istoric medical, bilete de trimiteri sau internări, analize și observații, CNP-uri și adrese, totul a ajuns la îndemâna oricui.

Nu știm cât timp trebuie să păstreze un dispensar medical aceste acte, cu toate că fiind vorba de istoricul afecțiunilor ele ar trebui păstrate mai mult timp, nu știm nici cum se „scapă” de aceste arhive, dar cu siguranță știm că astfel de documente nu au ce căuta pe stradă, ca orice cetățean să aibă acces la datele despre sănătatea altui cetățean.

Prezența acestor acte în stradă ne-a fost semnalată de o doamnă care locuiește în zonă iar noi la rândul nostru am anunțat poliția.

I.R.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
22 Comentarii
 1. Mioara spune

  Posibil sa fiie athiva dnei.doctor Carmen Zaharia care s-a pensionat anul trecut si dintre pacientii dansei multi au ramas de izbeliste.

 2. Beka David spune

  Dispensarul 6 Darmanesti. Rusine…

 3. Liviu Alexandru spune

  Sunt mai mulți doctori acolo. La care a fost aruncată arhiva, că presupun ca nu la toți.

 4. Doru Beldiman spune

  Aveti curajul si numiti dispensarul! Autoritatile trebuie sa se sesizeze!

 5. Doina Cristea spune

  Rusine sa le fie!!

 6. Mimi Fluerasu spune

  NESIMTIRE!

 7. Ada Adriana spune

  Suntem inscrisi tot acolo

  1. De Nis spune

   sigur m-o aruncat si pe mine la tomberon sau pe langa

  2. Ada Adriana spune

   Baii sa stii ca treaba asta e scandaloasa rau.

  3. Ada Adriana spune

   Nu.i de joaca. Sunt date fff importante

  4. De Nis spune

   ar trebui dati in judecata

 8. Ada Adriana spune

  Vaaaii de capu meu…

 9. Vale Preotu spune

  Cunosc acest dispensar

 10. Viluta Nastasa spune

  ce iresponsabili s-a prostit poporul asta ?Astia si voteaza

 11. Sorin Chiperi spune

  La dispensarul nr 6.
  Dar nu e de mirare…suntem in Romania.

 12. Michela Aco spune

  Cand le-am cerut nu au vrut sa Ni le dea. ..nesimtire. .rusine

 13. Michela Aco spune

  A Din Darmanesti

 14. Michela Aco spune

  Vrem sa stim unde ?la care dispensar?

 15. Isabela spune

  Probabil se ocupa dna Cornea Mariana de arhiva ca ea obisnuieste sa arunce la gunoi acte care au termen de pastrare permanent :))

 16. Iustina Antoanela Bacosca spune

  Buna seara. va rog mult sa va uitati pe peretele acestei cladiri, in stanga, Daca este vorba de dispensarul de pe Aleea Garofitei atunci o sa aveti o surpriza macabra. Nu exagerez. de mai multe luni, pe acest perete este desenat satana. Este vorba de un desen , oarecum stilizat, cu multe simboluri oculte si destul de mare. Bate la ochi. Privit cu atentie poti deslusi uratenia acestuia. Ma intreb , cu stupoare, de ce politia locala, cetatenii din zona nu s-au seesizat. Sau ne place ca de pe cladirea unui dispensar sa ne surada chiar satana?! Repet, daca este vorba despre dispensarul de pe Aleea Garofitei. Cercetati!

  1. Nanu spune

   Nu numai pe acest perete se vede gradul de civilizatie al minorilor si tinerilor, pe care nimeni nu are voie sa-i atinga nici cu o floare ! Vedeti prin tot orasul numai niste mazgalituri cui vopsea facute de acesti tineri ,uitati-va cum distrug cosuri de gunoi ,uitati-va ce mizerie ramane dupa ce noaptea consuma bauturi alcoolice si fumeaza tot felul de porcarii (mai ceva ca in harlem sau ferentari) nimeni nu scoate o vorba si nu ia nici o masura . De ce nu se aplica legea ? Legea spune ca bauturile alcoolice se consuma numai in locuri stabilite si amenajate. Parintii care vad ca copii lor, fetele lor de 14-18 ani vin in casa la orele 2-3-4 dimineata , nu se ingrijoreaza ?

 17. Ana Radulescu spune

  Asta nu-i nimic ….arhiva de la f-ca de bere intr-un sat de la Tg.zMures…..unde sint pensiile corecte dupa 30….de munca!cita nedreptate e in tara asta!!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate