Anunț 2015 deșeuri – Primăria Piatra-Neamț

1

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PIATRA – NEAMȚ

INFORMEAZĂ

că, în conformitate cu prevederile HCL nr. 7/2010 de aprobare a ” Regulamentului privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț”

ART. 1 Instituțiile publice, agenții economici cu profil de activitate comercială și prestatoare de servicii – indiferent de forma de organizare, persoane juridice, asociații de proprietari/locatari, persoane fizice proprietari sau chiriași ai apartamentelor de condominii, deținătorii de imobile, precum și cetățenii au următoarele obligații:

-să asigure colectarea și depozitarea reziduurilor în locuri special amenajate în acest scop, precum și transportul la depozitul de reziduuri de către societăți de profil.

Neîndeplinirea acestei obligații se sancționează, conform HCL 290/2013, ART 22, lit.b), cu amendă de la 300 lei la 500 lei pentru persoane fizice și de la 1000 lei la 1500 lei pentru persoane juridice;

– agenții economici și instituțiile care au punctele de lucru amplasate pe malurile râurilor Cuiejdi și Bistrița, precum și cetățenii care au locuințele proprietate personală amplasate pe malurile râurilor mai sus menționate, au obligația de a asigura curățenia și pe malurile celor două râuri.

Neîndeplinirea acestei obligații se sancționează conform HCL nr. 290/2013, ART 22, lit.n) cu amendă de la 500 lei la 1000 lei pentru persoane fizice și de la 1000 lei la 2500 lei pentru persoane juridice.

ART.2 Este interzisă:

– aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice, a
gunoaielor menajere sau a altor reziduuri de orice fel precum: resturi de material, alimente, hârtii, fructe, țigări, gunoaie de grajd, obiecte uzate etc..

Neîndeplinirea acestei obligații se sancționează conform HCL nr. 290/2013, ART 22, lit.n) cu
amendă de la 500 lei la 1000 lei pentru persoane fizice și de la 1000 lei la 2500 lei pentru persoane juridice.

ART. 3. Persoanele juritice și persoanele fizice autorizate să execute lucrări de construcții, reparații și demolări la clădiri, instalații tehnico – edilitare sau întreținere a acestora au obligația:

– să nu depoziteze pământ, moluz, betoane și resturi materiale pe raza municipiului.

Neîndeplinirea acestei obligații se sancționează conform HCL nr. 290/2013, ART 22, lit.n) cu
amendă de la 500 lei la 1000 lei pentru persoane fizice și de la 1000 lei la 2500 lei pentru persoane juridice.

Pentru transportul și depozitarea acestor tipuri de deșeuri se apelează la societatea cu profil de salubrizare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. ababei spune

    Primaria Garcina are un asemenea simt civic sa posteze un asemenea anunt ptr cetatenii sai ,si sa se ia masurile mai sus mentionate ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate