Muncitor strivit de lift în Hotelul Ceahlău

1

Un tânăr de 23 de ani din Bacău, care lucra la montarea lifturilor de la Hotelul Ceahlău din Piatra-Neamţ a fost accidentat, sâmbătă la prânz, de cabina ascensorului.

„Acum am plecat de la locul accidentului”, a declarat, sâmbătă la ora 14, Ioan Popescu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ. „Am înțeles că muncitorul era în puţul liftului, care are o adâncime de 1,60 metri sub pardoseală, cineva a comandat cabina să meargă la parter, iar el exact atunci s-a aplecat să ia ceva şi a fost strivit în zona abdominală. Eu nu l-am mai găsit aici, era deja dus la spital, dar am înţeles că medicii suspectau mai multe fracturi. Eu sper să scape cu bine şi să nu fie atât de grav cât ni s-a spus iniţial”.

Accidentul de muncă va fi soluţionat de reprezentanţii firmei Valcris Global SRL Oradea, societatea care a livrat ascensoarele şi se ocupa cu montarea lor. Specialiştii în protecţia muncii vor trebui să stabilească dacă au fost respectate toate măsurile de siguranţă şi dacă este cineva vinovat de accidentarea tânărului.

Medicii de la Spitalul judeţean Piatra-Neamţ, în grija cărora a ajuns tânărul accidentat de lift la Hotelul Ceahlău au stabilit că acesta a suferit un traumatism abdominal forte, cu ruptură de ficat, o leziune gravă, care nu se poate trata decât chirurgical şi presupune o lungă perioadă de refacere. În paralel, poliţiştii au făcut cercetări la locul accidentului şi au stabilit că muncitorul, în vârstă de 23 de ani, lucra la montarea unei protecţii metalice în puţul liftului şi a fost prins de cabina chemată la parter, care l-a strivit de prag.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătatea în muncă faptă prevăzută şi pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă de art. 350 din Codul Penal”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Tamba Elena spune

    Protectia muncii lasa intodeauna de doritPacat de baioatul tinar ii dorim reusita operatiei simulta sanatate

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate