Amenințări în stil „interlop”

1

Vorbim astăzi despre un fenomen, mai mult sau mai puțin izolat (iarăși spunem că nu generalizăm, să se înțeleagă!) atunci când Poliția Rutieră te depistează cu nereguli în trafic. Instinctul de supraviețuitor își face apariția cu rapiditatea unui ghepard care vânează o antilopă, și atunci nu mai ai altă variantă decât cea mai disperată: scoți telefonu`!

În mod categoric, înainte de a apela la această ultimă opțiune care pare să aibă sens (doar în mintea ta), faci pe dracu`-n patru să te scuzi, invocând cele mai lacrimogene motive: bunică-ta e pe moarte, (daca nu a murit deja cât ai stat să dai explicații) și voiai să ajungi să o prinzi în viață, nevastă-ta se chinuie să nască și nu iese împielițatul până nu ajungi tu acolo, ai fost concediat și boceai pe drum, nu ți-ai dat seama că s-a adunat o căldare de lacrimi fix pe accelerație, ți-a rămas câinele blocat pe balcon, s-a spart o țeavă și vecinii amenință că te linșează dacă nu ajungi repede, șamd.

No, încercarea moarte n-are dar când vezi că nimic nu dă roade, te apuci și fâlfâi telefonul, de parcă polițistul ăla ar face un atac de panică sau ar urla ca din gură de șarpe precum vârcolacul la vederea usturoiului.

Pe lângă mutra ta care s-a transformat brusc dintr-una smerită în cea a soacrei constipată și cu migrene, ai grijă să fii foarte atent la gestică, foarte sigur pe tine, atât de sigur încât TU ești cel care negociază acum : „ aaa, deci rezolvăm problema sau îl sun pe x?”

Pentru cei care nu au înțeles cine este acel X, vă lămurim noi: e un personaj imaginar, un soi de centaur cu suliță pregătit să bage mințile-n cap organului. Ați înțeles deci, nu există.

Nu mai bine recunoști că ai dat cu oiștea-n gard, și eviți un spectacol de prost-gust? Chiar credeți voi, smartphone-oșii, că oamenii ăia de la rutieră nu mănâncă pe pâine „periculoși” ca voi, zilnic? Provocarea e cand iese unul cu o cheie de roți, un levier, ceva..da` cu telefonul, bre?

E ca-n bancul ăla: „n-o s-auzi vreodată un român spunând că e prost și a scăpat cafeaua din mână…nuuuu..cer morții de pomană!”

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. mickey999 spune

    „Cer mortii de pomana”, „Lasa.. cioburile aduc noroc” dar definitorie din pacate si cea mai timpita cred ca e asta :

    „Cind ne-o fi mai rau sa ne fie ca acum”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate