Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă doar pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere

0

Domnul prefect Mihai Archip  a dispus informarea operativă a primăriilor şi furnizorilor cu privire la  măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. Astfel conform OUG nr. 70/ 2011, ajutorul pentru încălzirea locuinţei, pentru acest sezon rece, se acordă doar pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere a solicitantului privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, nefiind necesară prezentarea actelor doveditoare.

În consecinţă, actele doveditoare  vor fi solicitate doar la efectuarea anchetelor sociale, moment în care beneficiarul are obligaţia să prezinte toate documentele necesare.

Cu siguranţă această măsură este binevenită, pentru că vine în întâmpinarea nevoilor beneficiarului, uşurând accesul acestuia la  ajutoarele pentru încălzirea locuinţei. Doresc să subliniez faptul că, declaraţia pe propria răspundere se face sub dispoziţiile articolului 292 din Codul Penal privind falsul în declaraţii, iar declararea în fals constituie o infracţiune şi se pedepseşte conform legii.” a declarat prefectul Mihai Archip.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate