Adrian Heves, Eureko si piata asigurarilor din Piatra Neamt

2

Domnul Adrian Heveş, 55 ani, inginer chimist ca formaţie, a avut amabilitatea de a ne răspunde la o serie de întrebări în cadrul unui intreviu. În prezent, domnia sa ocupă funcţia de Application Manager (AM) la EUREKO. Curiozitatea redacţiei Ziar Piatra Neamţ nu s-a limitat doar la activitatea domnului Adrian Heveş, ci şi la piaţa asigurărilor din Piatra Neamţ. În continuare, puteţi urmări răspunsurile din cadrul interviului.

De cât timp lucraţi în domeniul asigurărilor şi ce v-a determinat să alegeţi această profesie?

Lucrez in domeniul mai sus mentionat de cca. noua ani, iar inceputul s-a datorat nevoii unui castig suplimentar pentru a-mi putea intretine baietii in facultate. Incet, incet mi-am dat seama ca aceasta activitate este potrivita profilului meu de personalitate si ma implineste.


Cât de solicitant este să fii directorul unei firme de asigurări? Ce calităţi trebuie să deţină un astfel de lider pe piaţa asigurărilor?

Nimic nu este solicitant atunci cand faci cu placere o activitate.

Pentru a te mentine pe piata asigurarilor trebuie sa te pui, in primul rand, in slujba asiguratului si sa fii corect cu el, sa-i arati atat avantajele, cat si dezavantajele care decurg din nerespectarea conditiilor contractuale.

Câţi agenţi aveţi în subordine?

Cca. 20.

Cum s-a comportat cifra dv. de afaceri în ultimii 2 ani? A crescut, a scăzut, s-a menţinut constantă?

In conditiile crizei, noi nu am avut dificultati financiare precum alte firme. Am investit foarte bine si am avut beneficii pe tote liniile de business. Pentru a ne mentine a fost nevoie sa muncim de doua-trei ori mai mult pentru a avea aceleasi rezultate ca acum doi ani.

Ce beneficii aduce compania la care sunteti reprezentant în plus faţă de alte companii de asigurări private?

Produsele noastre de viata clasice garanteaza, prin contract, intreaga suma  depusa de asigurat plus dobanda si rezultatele investitionale, banii clientului fiind investiti fara risc.

PE PIATA ASIGURARILOR DE SANATATE SUNTEM  LIDERI.

Cât de populară este piaţa asigurărilor în România spre deosebire de alte ţări?

Datorita lipsei unei culturi a asigurarilor la noi in tara, piata asigurarilor se „bucura” de un intreg arsenal de suspiciuni, mai ales atunci cand nu-i promiti clientului ca-i inmultesti banii de 5-8 ori.

Ce părere au clienţii de serviciile oferite de compania dumneavoastră?

In general o parere buna.

Aţi avut cazuri în care clienţii au renunţat la serviciile companiei dvs.? Care sunt motivele?

Desigur, mai ales in conditiile de acum cand lipsa banilor ii determina pe unii sa-si rascumpere contractul, bucurandu-se, totusi, ca au economisit ceva.

De ce unii români sunt sceptici cu privire la pensiile private?

Lipsa informatiei in domeniu, precum si lipsa unei culturi a asigurarilor duce la scepticismul romanilor.

Puteţi clarifica nebuloasa pensiilor private din România? Ce se va întampla cu proaspeţii absolvenţi integraţi în câmpul muncii? Vor mai primi pensie de la stat sau se va impune obligativitatea pensiilor private?

Statistica spune ca pensia de stat reprezinta cca.33% din salariu la vârsta pensionarii, P2 mai vine cu un aport de 20%, P3 cu inca 20%, iar diferenta de 30% o putem acoperi cu un contract de pensie viagera care ne permite sa ne stabilim de la inceput valoarea pensiei si varsta la care dorim sa intram in plata. Mecanismul pensiei viagere ne asigura indexarea ei cu rata inflatiei.

Ce se întâmplă cu banii clienţilor în momentul în care o firmă de asigurări devine falimentară?

Orice firma de asigurari serioasa este reasigurata iar de portofoliul ei se acupa reasiguratorul.

În ce măsură criza financiară a afectat piaţa asigurărilor?

Este cunoscut faptul ca firme ca AIG si ING au avut probleme financiare in aceasta criza si au fost salvate de statele de origine, respective SUA si Olanda.

Care sunt cele mai preferate asigurări? Ne puteţi da un exemplu de asigurare neobişnuită pe care aţi avut ocazia să o încheiaţi (cum se întâmplă în Occident ca vedetele să îşi asigure de ex. picioarele, părul, câinele etc.)?

In general cele mai populare asigurari sunt cele care privesc acoperirea riscului de a trai prea mult si prost (pensia sub toate formele ei) si asigurarile pentru copii.

Asigurarile „deochiate” la noi inca nu sint la moda.

Ce previziuni aveţi cu privire la viitorul asigurărilor din România şi, implicit, din zona judeţului Neamţ?

Domeniul este unul de viitor in Romania.

Ce le transmiteţi nemţenilor care nu sunt încă decişi dacă să apeleze la o firmă de asigurări private sau nu au încredere în garanţia că investiţia lor nu se va pierde?

Orice om are nevoie de o asigurare de viata, iar informatiile in acest domeniu nu costa nimic. Unora s-ar putea sa le para paradoxal daca voi afirma ca omul cu cat este mai nevoias cu atat mai mult are nevoie de asigurare.

M.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. un-asigurat spune

    Si daca eu platesc an de an si luna de luna si la un moment dat asiguratorul da faliment ce se intampla cu banii mei ? iau teapa ?

    1. admin spune

      Puteti citi raspunsul in articol:
      Ce se întâmplă cu banii clienţilor în momentul în care o firmă de asigurări devine falimentară?
      Orice firma de asigurari serioasa este reasigurata iar de portofoliul ei se acupa reasiguratorul.

      In momentul in care firma de asigurari devine falimentara, ea este preluata de o alta firma de asigurari. Banii clientilor vor fi in siguranta in acest mod. Nu poate fi vorba de teapa in acest caz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate