Adobe a fost victima unui atac cibernetic

1

Adobe-Logo-1Un atac cibernetic lansat impotriva Adobe a afectat cu peste 10 ori mai multi utilizatori decat s-a estimat initial.

La data de 3 octombrie, Adobe a dezvaluit faptul ca a fost victima unui atac care a expus ID-urile si parolele criptate ale clientilor Adobe. La acea vreme, compania a anuntat ca hackerii au obtinut acces la datele cardurilor de credit si ale informatiilor de autentificare pentru aproximativ 3 milioane de utilizatori. Insa numarul conturilor afectate s-a dovedit a fi mult mai mare.

Atacul a implicat, de fapt, 38 de milioane de conturi active, potrivit blogului de securitate Krebs on Security. Adobe a confirmat acest numar intr-un email transmis Krebs.

„Pana acum, ancheta noastra a confirmat faptul ca atacatorii au obtinut acces la ID-urile Adobe si la parolele criptate pentru aproximativ 38 de milioane de utilizatori activi”, a declarat purtatorul de cuvant al Adobe, Heather Edell. „Am finalizat notificarea prin email a acestor utilizatori. De asemenea, am resetat parolele pentru toate ID-urile Adobe cu parole valide, criptate, care credem ca au fost implicate in incident – indiferent daca utilizatorii sunt activi sau nu”.

Atacatorii au obtinut, de asemenea, acces la mai multe conturi inactive Adobe – cele cu parole criptate nevalide si conturile pentru testare. „Suntem inca in curs de investigare a numarului conturilor inactive, nevalide si a conturilor pentru testare implicate in incident”, a adaugat Edell. „Notificarea utilizatorilor inactivi este inca in curs de desfasurare”.

In urma raportului initial cu privire la atac, Adobe a resetat parolele clientilor compromisi si a transmis emailuri celor ale caror conturi au fost sparte si celor ale caror informatii privind cardurile de credit sau de debit au fost expuse.

Adobe a postat o pagina de alrta de securitate care contine mai multe informatii cu privire la atac, precum si o optiune prin care utilizatorii isi pot schimba parolele.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Bunica spune

    Nu magazinele scumpesc produsele asa vin din depozite de la cei ce le aduc cu tirul

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate