Alimentele s-au scumpit din nou

0

Large group of foods„In luna octombrie 2013, fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,5% fiecare, iar preturile marfurilor nealimentare au crescut cu 0,1%”, arata INS, intr-un comunicat.

Dintre alimente cel mai mult s-au scumpit cartofii – 8,91%, iar evolutia preturilor la categoria produselor nealimentare a fost influentata de o crestere a tarifelor de 1,24% la gaze.

Saptamana trecuta, Banca Nationala a Romaniei a revizuit semnificativ in scadere prognoza de inflatie pentru acest an, de la 3,1% la 1,8%, precum si pentru finele anului 2014, de la 3,1% la 3%, anticipand o scadere a ratei sub intervalul de variatie in prima parte a anului viitor si apoi o revenire, mai ales din efect de baza.

Preturile de consum au scazut cu 0,6% in septembrie fata de luna anterioara, influentate printre altele de ieftinirea painii, dupa reducerea TVA.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate