Acum 2 ani făceam previziuni despre serviciile secrete din România si am avut dreptate

0

serviciiAcum 2 ani, mai precis la finele anului 2014, spuneam că ”Anii care vin vor aduce surprize serviciilor secrete din România”. Spuneam atunci că ”Din ce spun cei avizați, se pare că serviciile vizate pentru reorganizare sunt în primă fază DGIPI ( fostul doi și-un sfert ) și STS. Ca informație pe surse, imposibil de verificat, se spune că cele două servicii și-au depășit  atribuțiunile pentru care au fost create și se suprapun pe activitățile altor structuri de informații din România. Alt gen de presiuni ar fi și cele legate de modul de control asupra serviciilor care în România încă nu se supun toate controlului parlamentar.”.
Desigur ca la acea vreme mulți ”cunoscători” au spus că nu se va întâmpla așa ceva, dar timpul ne-a arătat că am anticipat corect. Fostul doi și-un sfert și DGA s-au unit și vor forma un serviciu de Afaceri Interne cu atribuții mult mai restrânse ca până acum și, în mod surprinzător, și partea de interceptări a fost luată din zona funcționabilă a binomului și dusă la o nouă instituție DOS (Direcţia Operaţiuni Speciale).
Pentru anul 2017 anticipăm o aranjare a noului serviciu de ”afaceri interne” care va face ca munca poliției să dea randament și să țină mai din scurt Ministerul de Interne din punct de vedere al corupției și probabil o mai strictă reglementare în zona DOS, unde partea de control a integrității angajaților este încă ambiguă.

I.R.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate