Activități preventive în rândul persoanelor refugiate

0

În această perioadă se află în județul Neamț, în locațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, cetățeni ucrainieni. Perioada de tranzit prin județul nostru implică relaționare cu autoritățile, cu oamenii și cu diverși operatori economici.

Pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni, polițiștii de prevenire au desfășurat activități informative și preventive, în spațiile de cazare în care se află cetățeni ucrainieni, cu scopul creșterii gradului de siguranță a acestora, a actelor și bunurilor deținute.

La data de 8 martie a.c. polițiștii Compartimentului de Analiză și  Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în colaborare cu cri din cadrul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Bacău, au desfășurat mai multe activități preventive și de informare a cetățenilor ucrainieni, cu privire la riscurile și vulnerabilitățile care pot conduce la victimizarea acestora.

Cu prilejul acestor activități, polițiștii de prevenire au prezentat persoanelor refugiate materiale informative atât în limba engleză cât și în cea ucraineană, punând accent pe importanța apelării numărului de telefon de urgență 112.

Totodată polițiștii au transmis recomandări referitoare la situațiile de risc specifice cu care aceste persoane se pot întâlni:

  să înmâneze pașaportul sau alte documente doar autorităților;
–  să nu predea telefonul sau alte bunuri persoanelor străine ;
–  să apeleze la case de schimb valutar autorizate;
–  să raporteze orice suspiciune de înșelăciune.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate