Abordare sinistră a USRPLUS Neamț într-un moment în care e nevoie de unitate pentru spital

3

În urma demisiei managerului spitalului de la Piatra-Neamț, Lucian Micu, reprezentanții partidelor care fac parte din forul legislativ nemțean au fost invitați de către Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, la discuții pe tema desemnării unei persoane care să preia managementul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. (click aici pentru detalii)

Precizăm că Lucian Micu a fost numit manager interimar până în momentul în care s-ar fi ales un nou manager prin concurs, concurs care a fost deja anunțat de către unitatea spitalicească – mai multe detalii aici —->Se caută manager pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Aici (click) se explică și de ce nu a fost pus un medic manager interimar, după demisia forțată de oprobriul public a managerului anterior, dr. Silviu Verzea.

Concursul este programat pentru luna decembrie, iar până atunci este logic și de bun simț pentru orice persoană care are creier funcțional să existe un manager interimar care să administreze unitatea spitalicească în momente critice.

Unitatea spitalicească a avut 8 manageri într-un singur an, lucru criticat, dar despre care nimeni nu spune că cei mai mulți au demisionat din cauza presiunii enorme puse pe umerii lor. O spunem noi, toată lumea fuge de responsabilitatea conducerii acestui spital!

USRPLUS Neamț a avut în această seară un răspuns sinistru la apelul președintelui CJ Neamț la unitate și responsabilitate comună pentru a găsi cea mai bună soluție de management interimar până la alegerea unui director prin concurs.

„USRPLUS Neamț, alături de celelalte forțe politice, a primit invitația de la Ionel Arsene – președintele CJ Neamț, pentru a ne consulta mâine dimineață în numirea unui nou manager la Spitalul Județean Neamț unde sâmbătă seara au murit 10 persoane. Nu vom merge la această întâlnire, nu în aceste condiții. Refuzăm să cădem pradă unei mișcări mârșave electorale.”, se arată într-un comunicat semnat de Iulian Bulai, copreședinte USR PLUS Neamț și Ioan Meraru, copreședinte USR PLUS Neamț.

N-a curs suficient sânge la ATI Piatra-Neamț pentru a fi nevoie să ne trezim și să nu ne mai uităm în trecut cu ură, ci să învățăm din greșeli și să pornim cu toții împreună spre o resetare a abordărilor în ceea ce privește deciziile publice.

„Politizând în continuare o tragedie, fără legitimitate, PSD invită la negocieri. Mai mult, „invită la unitate” și „se adresează oamenilor”. Ionel Arsene este omul care a numit un management dezastruos la spital în ultimii 4 ani. Unde erau unitatea și umanitatea când au fost numiți politic 8 manageri interimari într-un an? Arsene este parte a decidenților care au politizat această instituție care este acum în plin haos. USRPLUS îi cere demisia lui Ionel Arsene. De mâine ar trebui să plece de la conducerea CJ. Nu mai are legitimitate.”, se arată în comunicat.

În primul rând, Iulian Bulai manipulează într-un mod greu imaginat. Acesta nu a fost invitat la negocieri de către PSD, ci de către președintele Consiliului Județean care chiar în scopul depolitizării l-a invitat pe acest lider al USR, lider care se pare că pune înaintea intereselor nemțenilor propriile orgolii și interese politice.

Așadar, USRPLUS spune nu vrea politizare, dar vorbește, mai jos, de un program de guvernare politic. Programul politic al USRPLUS cere organizarea unui concurs, CONCURS DESPRE CARE AM SPUS MAI SUS CĂ DEJA ESTE ÎN CURS DE ORGANIZARE! Cine crede că un manager se pune prin concurs peste noapte, se înșală. Sunt niște proceduri, niște pași, niște teste, conform legii.

Pentru cei care nu au proprietatea cuvintelor limbii române, precizăm că spitalul din Piatra-Neamț are nevoie MÂINE de un manager interimar PÂNĂ la concurs, despre asta este vorba în apelul președintelui CJ Neamț.

„Soluția, în opinia noastră, este următoarea: programul de guvernare al USRPLUS – organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director de spital. Politizarea și incompetența trebuie să dispară. Aceasta se va întâmpla dacă politicul nu va mai interveni în aceste numiri și dacă se vor organiza concursuri pe bune. Funcția de manager al unui spital trebuie să fie ocupată de un profesionist, nu de primari declarați incompatibili de către ANI. Reforma profundă a managementului din spitale este necesară acum, nu avem nevoie de alte numiri politice în stilul lui Arsene.”, conchide comunicatul.

Să sperăm că noaptea va fi un sfetnic bun și că acești oameni care vor să guverneze România fără hoție revin cu picioarele pe Pământ și vor demonstra că nu fug de responsabilitate, pentru că așa sună, în cea mai groaznică perioadă prin care trece județul Neamț. Nu este momentul pentru asemenea discursuri manipulatoare și pline de ură.

dolinex
3 Comentarii
  1. INM spune

    Sinistră?? Chiar?

  2. Stefan spune

    Doamne , ce prostovan!Nici macar nu stia ca anuntul de concurs era deja publicat!In locul d-lui Arsene, as face altceva: as spune ca managerul spitalului sa fie votat de personalul medical din spital.

  3. Gradinaru Neculai spune

    Atitudine rușinoasă a USRPLUS. Această atitudine arată cât de mârșavi sunt prin politica pe care o fac. Rușine să le fie ! Îmi pare rău că au luat această atitudine. Sper ca nemțenii să-i sancționeze la vot.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate