A înnebunit ISU

2

a-innebunit-isuDe la incendiul de la Colectiv încoace băieții de la Inspectoratele pentru Situații de Urgenta din România parcă au prins nălucă. Au venit în primul rând cu niște noi reguli draconice pentru mai toate firmele mici de o să ducă în faliment toate chioșcurile și micile afaceri din România. Au mai trecut și la niște controale severe în care numai locație subacvatică nu cer și rând pe rând au închis instituții, teatre, săli de sport și tot ce au crezut ei că trebuie închis.

Dacă toate aceste reguli draconice ar fi fost instaurate pentru absolut toată lumea am fi tăcut și am fi acceptat noul nivel ridicat de prevenire a incendiilor, dar băieții de la ISU sunt pentru unii mumă pentru alții ciumă. La privați și la UAT-uri merg și dau cu parul, închid, amendează, dar când vine vorba de școli, biserici, care nu au nici măcar autorizație de construcție, sau alte clădiri de instituții mai de nederanjat, brusc băieții de la ISU devin mielușei indulgenți. Nu mai spunem de privații care au ce conexiuni trebuie și care nu sunt deranjați sub nicio formă de nici un organ de control din aceasta galaxie.

Așadar, cu toată simpatia pentru ISU, care este o instituție respectabilă și care fără discuții salvează vieți, credem că la nivel politic, guvernamental, cineva ar trebui să le pună o frână în toată țara pentru că nu se mai poate cu excesele de zel. Înțelegem ca orice clădire care nu respectă regulile ISU se închide, numai că nu avem aceeași noțiune despre ”orice” până nu vom vedea închisă o biserică sau o mănăstire din România care teoretic este sub aceeași legislație ca și noi, muritorii de rând.

Desigur că nu bisericile care nu au aviz ISU sunt problema noastră, ci faptul că firmele mici vor începe să dea faliment rând pe rând din cauza investițiilor de zeci de mii de euro pe care ar trebui să le facă pentru respectarea normelor ISU, norme care se respectă doar în anumite cazuri. Legea se pare că nu e pentru toată lumea.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. vasluianu nic spune

  Bisericile nu le inchid din 2 motive:
  1. De la biserici nu primesc spaga ca popii au doar mana de luat
  2. Se tem de afurisenie
  Deci totul e tacere !

 2. Ticu spune

  Nu este ceva nou. Asa se intampla mereu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate