A apărut pe piață primul kit pentru testare HIV de acasă

0

Primul kit, aprobat legal, pentru testarea HIV de acasă, care oferă un rezultat în 15 minute, a fost lansat pe piață în Anglia, Scoția și Wales.
Spre deosebire de alte kit-uri, aceste teste nu mai trebuiesc trimise la un laborator pentru a obține rezultatele.
El funcționează prin detectarea anticorpilor dintr-o picătură mică de sânge, care în mod normal pot fi detectați doar la trei luni de la infectare.
Experții avertizează că testele pozitive vor trebui confirmate la o clinică.

1000

Se speră ca prin aceste teste se va reduce numărul celor estimați a avea HIV, nediagnosticați încă.
Un diagnostic din timp permite oamenilor să fie tratați rapid și poate preveni complicațiile mai grave. Astfel, persoanele tratate la timp nu vor mai transmite infecția mai departe.
Noul test este conceput de compania Bio Sure UK și poate fi achiziționat și online.
Funcționează ca un test de sarcină, măsurând nivelul anticorpilor – proteine generate de corp ca răspuns la virus – din sângele persoanei respective. Dispozitivul analizează o mică picătură de sânge de la un deget, dacă apar două linii mov, atunci testul e pozitiv.
Compania recomandă persoanelor cărora testul le iese pozitiv, să meargă la clinici specializate pentru sfaturi și noi teste de sânge.

B.A.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate