Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț marchează ziua internațională a securității și sănătății în muncă

0

Astăzi, 28 aprilie, Organizația Internațională a Muncii sărbătorește Ziua Internațională a Securității și Sănătății în Muncă pentru a pomova prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale la nivel mondial. Conform estimărilor Organizației, în fiecare zi se produc 6.400 decese ca urmare a accidentelor de muncă și a bolilor profesionale, iar zilnic aproximativ 860.000 lucrători sunt vătămați la locul de muncă.

În România situația accidentaților mortal în muncă înregistreazăun trend descendent, de la 508 în anul 2008, la 185 în 2014, fenomen îmbucurător care obligă la păstrarea valențelor.

Capture

Pe plan local, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț marchează această zi prin participarea la acțiunile organizate de angajatori la sediul acestora, inclusiv la ședințele comitetelor de securitate și sănătate în muncă din care fac parte reprezentanti ai salariaților si/sau sindicatelor, alături de angajatori și specialiști în domeniul securității și sănătății în muncă.

Cu prilejul acestei zile, au fost premiați și elevii care au participat la concursul de specialitate – etapa județeană, „Știu și aplic. SECURITATEA ȘI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRINDE PE BĂNCILE ȘCOLII!”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate