A amenințat că își omoară mama. Negociatorul SAS Neamț a rezolvat situația

0
FOTO: ILUSTRAȚIE

În urmă cu câteva zile, un tânăr din Neamț a spus că vrea să își omoare mama, după care să se sinucidă, aruncându-se de pe un pod din localitatea Tarcău. Inițial a trimis mesaje clare mamei sale că urmează să vină să o omoare, după care, văzând poliția în zonă, a fugit într-o pădure din apropiere unde a fost identificat de polițiști. Acesta și-a continuat deplasarea simultan cu începerea negocierii cu polițiștii, negociere purtată telefonic, ajungând până în zona șoselei naționale.

Din câte se pare, individul avea intenții serioase de a-și pune planul în aplicare, dar, după negocieri de aproape o oră purtate de o persoană specializată de la SAS, individul a fost convins să se predea înainte de a ajunge la mama sa sau la podul de pe care avea în plan să se arunce după ce își omoară mama. A fost reținut în zona șoselei naționale care trece prin Tarcău.

Ulterior, s-a aflat că individul chiar era foarte periculos, el fiind în trecut internat de mai multe ori la psihiatrie, ceea ce complică și mai mult datele problemei. Dacă în situații de oameni normali la cap negocierea polițist- infractor este o treabă foarte dificilă, în cazul în care se negociază cu o persoană cu probleme psihice lucrurile sunt și mai greu de ținut sub control.

„În jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul secției de poliție rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la aceste aspecte. În scurt timp, echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului. A fost solicitată și poliția Orașului Bicaz, inclusiv un negociator pentru acțiuni speciale. Au identificat tânărul la fața locului. Timp de o oră au purtat mai multe discuții cu acesta pentru a renunța la gestul său, lucru pe care l-au reușit. Persoana în cauză a fost condusă la spital unde i s-a asigurat asistența medicală de specialitate.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Pe toată perioada negocierilor, forțele de la SAS au stat pregătite să intervină în forță, dar din fericire nu a fost nevoie.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate