Medicina şcolară dentară, o carie profundă

0

* Fondurile abia de ajung “pe-o măsea”

* Copiii nu se spală pe dinţi şi adoră alimentele care le strică dantura

În Neamţ mai sunt deschise doar 8 cabinete stomatologice şcolare, deşi în judeţ sunt înscrişi peste 80.000 de elevi şi preşcolari. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât dotarea acestor spaţii este destul de limitată, iar cazurile mai grave ajung, până la urmă, tot pe mâinile privaţilor. Teoretic, minorii beneficiază de servicii medicale stomatologice gratuite la orice cabinet aflat în relaţie contractuală cu casa de sănătate, însă în practică fondurile de care beneficiază privaţii abia ajung “pe-o măsea”.

“În primele două, trei zile din lună termin cele 9-10 milioane de lei vechi pe care mi le decontează Casa de Sănătate Neamţ, în general pentru tratarea copiilor, pentru că nu-i pot lăsa să se nenorocească pe viaţă de la o carie sau de la o afecţiune gingivală”, ne-a declarat dr. Ana Roşca, din fosta policlinică stomatologică din Piatra Neamţ. “Fac programări de pe o lună pe alta, dacă sunt lucrări care nu intră în sfera decontărilor lucrez şi pe datorie, în rate, pentru că-i văd pe oameni că sunt săraci, abia le ajung banii pentru mâncare, iar la dentist ajung când efectiv le crapă măseaua”
Sursa: Ceahlaul

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate