Revista Presei 14 decembrie

1

Ziare (publicații cu ISSN)

  • Politic

Un singur dosar după alegeri

La Parchetul Tîrgu Neamț a fost înregistrat după alegeri un singur dosar penal, privind furtul unei ștampile de vot la Urecheni.

Sursa: Monitorul

Încă doi nemțeni în Parlament

Fostul președinte al PC Neamț, Miron Smarandache a prins un mandat de deputat în județul Bacău, din partea PP-DD. De asemenea, Iulian Iancu, politicianul născut în Gherăiești, a ieșit deputat USL tot în județul vecin. Cel din urmă are șanse mari să fie numit ministru la Energie.

Sursa: Monitorul

Dormiți liniștiți. Consilierii locali USL veghează

Nu am înțeles, nu înțelegem și nu vom putea înțelege nici în ruptul capului de ce USL își bate joc de voturile date de pietreni? Înainte de alegerile parlamentare am observat că PC și PNL votează contra unor hotărâri dubioase ale PDL, iar consilierii locali PSD votează pentru sau se abțin alături de consilierii lui Gheorghe Ștefan la tot felul de năzbâtii cum ar fi acordarea a zece miliarde lei vechi stadionului.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Preşedinte interimar la PP-DD

Liviu Neagu conduce organizaţia nemţeană şi l-a numit secund pe Ciprian Şerban. Mihai Fărcaşănu suferă acum alături de toţi membrii Biroului Permanent Judeţean al partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), structură organizatorică care a fost, recent, dizolvată la decizia forurilor superioare.

Sursa: Realitatea

Miniștri și secretari de stat din Neamț, în noul Guvern

Președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță, participă la negocieri pentru noul Guvern. Deputatul Liviu Harbuz ar putea fi nominalizat la Ministerul Fondurilor Europene, iar activiști ai PSD ar putea fi numiți secretari de stat.

Sursa: Ziarul de Roman

Mihai Fărcăşanu, demis de la conducerea PP-DD Neamţ

Într-o şedinţă desfăşurată la sediul central al Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) din Bucureşti, miercuri seară, Biroul Executiv Central a decis schimbarea din funcţia de preşedinte a lui Mihai Fărcăşanu, acestuia reproşându-i-se, în linii mari, două chestiuni. Prima ar fi pierderea funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, iar cea de-a doua neatingerea targhetului asumat la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Sursa: Ceahlăul

  • Administrativ

Ștefan – Drăgușanu, despărțire cu scântei

Replici și reproșuri dese la ultima ședință a Consiliului Local Piatra Neamț, ținută miercuri seara. Primarul Gheorghe Ștefan, sătul de intervențiile consilierului USL Cătălin Drăgușanu, i-a reproșat acestuia că vrea să învețe administrație folosindu-se de aparatul de specialitate al primăriei. Proaspătul deputat a avut dese intervenții la multe dintre cele 39 de proiecte de hotărâre care apăreau pe ordinea de zi. Pentru că propunerile sale ba erau îmbrățișate de către consilieri, ba nu, primarul Ștefan i-a propus să fie mai puțin activ.

Sursa: Monitorul

Nereguli la firmele de pază din județ

Un control efectuat de polițiști, comisari financiari și inspectori ITM, la societățile de pază, au scos la iveală nereguli cu duiumul. Oamenii legii au aplicat 148 de sancțiuni contravenționale.

Sursa: Monitorul

Lupta cu nămeții, lupta pentru viață

Medicii de la Ambulanță și echipajele ISU au luptat cot la cot pentru salvarea vieții multor nemțeni. Un bebeluș de 8 luni avea TBC postvaccinare și trebuia dus urgent la Iași. Pentru a ajuta o femeie cu cancer rămasă în viscol, în drum, medicii au mers pe jos kilometri buni. Transportul unei fetițe de 6 săptămâni la spital s-a efectuat cu un vehicul cu șenile de la ISU Mureș. Zeci de oameni au ajuns la spital cu oasele rupte. Cod galben de ger pentru următoarele zile. Ieri, 4.774 de elevi nemțeni au fost în vacanță.

Sursa: Monitorul

Contractul Termax – spital, prilej de gâlceavă în CL

Solicitarea Spitalului Roman, adresată Consiliului Local de a aproba încetarea contractului cu firma Termax a suscitat discuții contradictorii. Consilierul Vasile Mocanu a susținut că actualul legislativ ar putea fi tras la răspundere pentru faptul că prostiile manageriale sunt plătite din bani publici. Jurist-consultul primăriei a explicat traseul procesului pierdut la toate instanțele.

Sursa: Monitorul

Se dau lemne din pădurea primăriei

Persoane cu venituri modeste, școli și parohii din localitate primesc lemne de foc de pe terenurile forestiere ale Primăriei Tîrgu Neamț.

Sursa: Monitorul

Luna aceasta declarațiile fiscale se depun mai târziu

Pentru că data de 25 este zi nelucrătoare, termenul limită va fi pe 27 decembrie. Cei care se grăbesc pot depune actele și înainte de Crăciun.

Sursa: Monitorul

„Se f… proștii între ei și vin controalele“

Proporțiile „Jafului în păduri“ i-a speriat chiar și pe inculpați. În rechizitoriu, anchetatorii au arătat cum pădurarul Caraze l-a ajutat pe un alt acuzat să scoată lemn de sub sechestru. În convorbiri învinuiții se mirau între ei de jaful de proporții din codrii Neamțului.

Sursa: Monitorul

Elicopter pentru o pacientă cu hemoragie cerebrală

Aparatul de zbor a aterizat joi la prânz la Piatra-Neamț pentru a prelua o pacientă cu hemoragie cerebrală masivă. Transferul s-a făcut pe calea aerului din cauza drumurilor greu accesibile.

Sursa: Monitorul

Ana Monda, șefă peste consilierii locali pietreni

Ea a înlocuit-o pe profesoara Luminița Vîrlan la propunerea viceprimarului Dragoș Chitic.

Sursa: Monitorul

Modernizarea Pieței Mihail Kogălniceanu în interesul cetățenilor sau afaceri de familie pe bani publici?

Unul dintre proiectele de hotărâre de C.L. ce au fost retrase misterios de pe ordinea de zi a ședinței de ieri a fost aprobarea P.U.Z. și R.L.U. pentru Modernizarea Pieței Mihail Kogălniceanu. Cei care au văzut planurile frumoasei modernizări ne-au declarat că în acestea este inclusă și înălțarea cu încă un nivel a corpului de clădire ce găzduiește restaurantul Noir care deja s-a extins într-un mod nesimțit ocupând o mare parte din trotuar.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Guvernul USL nu mai are unde să strângă cureaua așa că o mută la gâtul românului

Guvernul nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanță, va sista în continuare plata unor indemnizații lunare reparatorii pentru o categorie de revoluționari, va limita gratuitățile la transportul feroviar și va păstra înghețate angajările în sistemul public. Vor crește taxele și impozitele locale, prețul combustibilului și de aici tot ce mișcă în România. Cei mai afectați de aceste măsuri în Neamț vor fi bugetarii, dar nu cei care sunt angajați politic sau cu pile sau cei care iau șpaga sau au tot felul de combinații generatoare de profit, ci cei cinstiți care muncesc ca sclavii în sistem.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Un singur consilier local interesat de faptul că pietrenii înoată printre munții de zăpadă

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Piatra-Neamț nu a fost nimic legat de condițiile în care ne chinuim să ne deplasăm zilnic prin oraș. Un singur consilier local, domnul Gheorghe Bălan – PSD, a avut inspirația și a manifestat interes în abordarea acestui subiect solicitând cum era și normal un raport despre ce se întâmplă sau ce nu se întâmplă în legătură cu deszăpezirea orașului.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Legea ca legea, dar bunul simț?

Există o lege care cică ar interzice vânzarea de băuturi alcoolice în apropierea școlilor, bisericilor etc. și chiar dacă nu ar exista această lege, bunul simț al autorităților ar trebui să existe măcar în aceste cazuri. În Piatra Neamț enoriașii se încurcă cu bețivii de la cârciumi, cum e cazul crâșmei care este lipită de biserica de la gară, iar peste drum de unitățile de învățământ se vând băuturi alcoolice cum e cazul liceului Petru Rareș unde peste drum în parc clocotește vinul fiert livrat în mijlocul drumului cu aprobarea primăriei Piatra Neamț.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Ceartă dură între primarul Ştefan şi deputatul Drăguşanu

Ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Piatra-Neamţ, care a avut loc miercuri seara, s-a transformat într-un adevărat câmp de luptă între primarul Gheorghe Ştefan şi consilierul Cătălin Drăguşanu, proaspăt ales deputat în colegiul 1. Schimbul de replici între cei doi a izbucnit încă din debutul şedinţei, când consilierul Cătălin Drăguşanu a cerut explicaţii privitoare la un proiect de hotărâre: “Nu se poate creşte valoarea de inventar a unei clădiri doar cu nişte copii la xerox”, a declarat acesta. Ca răspuns, primarul Ştefan a solicitat departamentului ce a propus proiectul în discuţie să-i lămurească neclarităţile consilierului Drăguşanu, motivând că nu este el cel care a recomandat proiectul.

Sursa: Realitatea

Izolaţi în zăpadă

41 de localităţi erau rupte de lume, ieri, în Neamţ. 27 de drumuri blocate în nămeţi. Fără curent electric în 13 localităţi. Ambulanţele înaintează la bolnavi doar pe urmele autospecialelor pompierilor. Ajutor de la pompierii din Mureş pentru Neamţ.

Sursa: Realitatea

16 şcoli închise, 4.774 de elevi rămaşi acasă

Ziua de joi, 13 decembrie, a marcat un nou record în ceea ce priveşte şcolile ale căror cursuri au fost suspendate din cauza vremii neprielnice. 16 au fost unităţile de învăţământ închise, în evidenţele acestora aflându-se 4.774 de elevi care, iată, au avut parte de o zi neprogramată de odihnă.

Sursa: Realitatea

Salvări împotmolite în zăpadă

Iarna grea şi drumurile impracticabile pun în pericol viaţile bolnavilor nemţeni care solicită ajutorul ambulanţelor. Echipajele Ambulanţei au fost puse la grea încercare în ultimele 24 de ore, medicii mărturisind că s-au confruntat cu situaţii extreme în care ambulanţa nu s-a putut deplasa până la locul solicitării, iar echipele de intervenţie au fost nevoite să străbată drumul pe jos.

Sursa: Realitatea

Box. Mâine, la complexul sălii Polivalente avem din nou, gală de box la Piatra-Neamţ

Pauza celor 11 ani în competiţiile pugilistice desfăşurate pe plan local va lua sfârşit mâine, odată cu programarea unei noi gale de box la Piatra-Neamţ. Sâmbătă, de la 10.30, în sala mică din cadrul complexului Polivalentei vor începe întrecerile “Cupei Ceahlăul” la box. Competiţia este organizată de către reprezentanţii “Fundaţiei Boxul Nemţean” şi are drept scop verificarea gradului de pregătire a tinerilor pugilişti pietreni, componenţi ai echipei condusă de antrenorii Gabriel Câmpescu şi Gabi Tâmpescu.

Sursa: Realitatea

La Piatra-Neamț vor crește taxele și impozitele

Cel mai probabil, pietrenii vor plăti de anul viitor taxe și impozite majorate cu 16,05%, la cât a fost calculată inflația din ultimii 3 ani de către Ministerul Finanțelor.

Sursa: Realitatea

Zăporul format pe Bistrița are peste 7 km lungime

Râul Bistrița a înghețat în urma scăderii accentuate a temperaturii din ultima săptămână, iar zăporul format pe râu măsoară peste 7 km, gheața având grosimi variabile de la 10 la 30 cm.

Sursa: Realitatea

Lupta cu nămeții, examen pentru primari

După prăpădul provocat de ninsori și viscol, autoritățile locale din satele Romanului au trecut la deszăpezirea drumurilor. Cu utilaje proprii sau închiriate, edilii comunelor au coordonat îndeaproape întreaga acțiune de deszăpezire. Cei mai norocoși au primit o primit o mână de ajutor de la județ pentru a ieși din impas. Ceilalți trag nădejde că utilajele puternice vor ajunge și la ei și se roagă la Dumnezeu pentru ca localnicii să nu fie nevoiți să cheme Salvarea.

Sursa: Ziarul de Roman

Bebeluș operat după vaccinare

Un nou-născut în vârstă de opt luni a fost supus unei intervenții chirurgicale la Spitalul Municipal de Urgență Roman, din cauza unui vaccin. Este vorba de vaccinul BCG, care se administrează bebelușilor după naștere, împotriva TBC, vaccin importat din Danemarca. “După vaccinare, bebelușul a făcut o reacție adversă mai puternică, iar ganglionii i s-au umflat. A fost nevoie de o intervenție chirurgicală pentru scoaterea lor, iar evoluția copilului este bună“, a precizat medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu, șeful Seviciului epidemiologic din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Sursa: Ziarul de Roman

Mai mulți bani pentru ambulanțieri

Anul viitor, cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Neamț ar putea încasa mai mulți bani. Din luna martie, ambulanțele vor fi finanțate exclusiv din bugetul Ministerului Sănătății, care a anunțat că a găsit o modalitate ca și gărzile efectuate de asistenți, șoferi și dispeceri să fie plătite.

Sursa: Ziarul de Roman

Soluție pentru salvarea Spitalului Vechi din Roman

PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, propune înființarea unui spital, a unui azil pentru bătrâni și a unui punct muzeistic. Proiectul poate fi realizat prin asocierea cu Primăria Roman și Consiliul Județean Neamț. Una dintre preocupările Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru anul 2013 este întocmirea unui proiect pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a Spitalului Vechi din Roman, în vederea atribuirii unei destinații cu caracter social.

Sursa: Ziarul de Roman

APIA Neamţ, gata cu subvenţiile din vegetal!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Neamţ a finalizat autorizarea la plată a tuturor subvenţiilor din sectorul vegetal, din campania 2012. Proprietarii de terenuri agricole din judeţul Neamţ au depus 30.045 de cereri pentru o suprafaţă totală de 169.455,31 ha. S-a făcut şi o plată în avans, în cuantum de 53.88 euro/ha, la un curs de 4.5383, în sumă totală de 41.191.299 lei.

Sursa: Ceahlăul

Legumele şi fructele, la control!

S-a finalizat o primă acţiune de control, dispusă de Ministerul Agriculturii, prin pieţe, magazine şi depozite de profil. „Urmărite” au fost toate fructele şi legumele, dar cele mai „vânate” – citricele aduse din Turcia. La nivelul judeţului Neamţ s-a format o comisie mixtă de control, care a verificat mai mulţi agenţi economici care comercializează fructe şi legume, precum şi depozite en gros.

Sursa: Ceahlăul

Elevi nemţeni câştigători la „Oraşul de lapte”

Premiile pentru concursul „Oraşul de lapte”, destinat elevilor din clasele primare şi gimnaziale, iniţiat de Tetra Pak în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului și FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură), merg la elevi din Neamţ, Vaslui şi Cluj. Proiectul „Orăşelul de la poalele muntelui” realizat de elevi ai Şcolii Gimnaziale Grumăzeşti din Neamţ sub coordonarea Cătălinei Şarpe a câştigat premiul III al concursului „Oraşul de lapte”, la categoria de clase I-IV.

Sursa: Ceahlăul

Cinsprezece şcoli şi o grădiniţă închise

În ciuda previziunilor de îndreptare a vremii, după viscolul de miercuri, şi mai mulţi profesori şi învăţători navetişti au rămas fie blocaţi în trafic, fie au aflat că nu au cum ajunge la şcoală, traficul fiind blocat pe o anumită porţiune din traseu. Aşa că, ieri, numărul şcolilor închise din cauza drumurilor a crescut, în loc să scadă, de la trei câte erau miercuri, la 15 şi o grădiniţă.

Sursa: Ceahlăul

Radiografii „de fineţe” la spitalul judeţean

Pacienţii spitalului judeţean vor putea beneficia de radiografii şi ecografii de cea mai bună calitate datorită ultimei achiziţii de aparatură ultraperformantă. „Aparatul Rx Duodiagnostic digital pentru radioscopii şi ecografii va fi instalat, zilele acestea, în spitalul vechi”, ne-a declarat dr. Ioan Lazăr, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. „Echipamentele vechi vor fi folosite ca piese de schimb pentru alte aparate din secţia de radiologie.[…]”

Sursa: Ceahlăul

Agricultura sub zăpadă

Convorbire cu Valentin Chiperi, directorul Direcţiei Agricole Neamţ.

Sursa: Ceahlăul

29 de localităţi izolate de nămeţi

Drumarii au acţionat şi ieri, cu toate utilajele din dotare, pentru deblocarea căilor de acces spre localităţile rămase izolate după viscol. La ora 14 însă, mai erau închise zece drumuri comunale şi unul judeţean, fiind izolate 29 de localităţi. Nu se putea circula pe porţiunea de drum judeţean Cârlig- Văleni, pe traseul Icuşeşti- Mastacăn-Tabăra, Băluşeşti-Chilii, Icuşeşti-Spiridoneşti, Izvor-Avereşti, Iucşa-Băneasa, Boghicea-Căuşeni, Stăniţa-Poienile Oancei, Dulceşti-Roşiori şi Bozieini-Băneasa.

Sursa: Ceahlăul

  • Social

Box tare ca Piatra la Sala Polivalentă

20 de meciuri pot fi urmărite de iubitorii acestui sport mâine, de la ora 10.30 în cadrul Cupei Ceahlăul. Vor fi dueluri ale unor sportivi de la diferite categorii de vârstă și greutate, de la copii până la seniori.

Sursa: Monitorul

Pensionarii romașcani au petrecut la Nunta de Aur

76 de cupluri de romașcani care au împlinit 50 de ani de căsnicie au sărbătorit Nunta de Aur. Evenimentul a fost organizat de Primăria Roman la Casa Romașcană. Cuplurile invitate au fost premiate și au participat la petrecerea dată în cinstea lor.

Sursa: Monitorul

Biserica Penticostală a adus bucurie în mii de inimi de copii

Reprezentanții Bisericii Penticostale din Piatra Neamț îl aduc și în această iarnă pe Moș Crăciun în casele copiilor sărmani. Ieri, o mie de copii au primit pachetele devenite deja tradiționale din partea Bisericii Penticostale

Sursa: Monitorul

Și-a violat sora de 6 ani

Un adolescent de 15 ani și-a siluit sora. A fost inculpat pentru viol. Victima, dar și ceilalți trei frați, au ajuns într-un centru de plasament. Anchetatorii au fost sesizați de un asistent medical comunitar. Una din fapte s-a întâmplat în casa părintească, în timp ce mama dormea.

Sursa: Monitorul

Zilele „Ion Creangă” – ediţia a XLIII-a

Fundaţia Culturală “Ion Creangă” Târgu Neamţ, în parteneriat cu Primăria Oraşului Târgu Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ, Complexul Judeţean Muzeal Neamţ şi Fundaţia Cultural – Ştiinţifică „Constantin Matasă” Piatra-Neamţ, informează membrii fundaţiei, precum şi pe iubitorii de tradiţie şi cultură din judeţul Neamţ, că în zilele de 14 şi 15 decembrie 2012, se vor desfăşura activităţi dedicate memoriei marelui scriitor Ion Creangă.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ invitat la Festivalul Iernii de la Alba Iulia

Duminică, 16 decembrie 2012, Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ este invitat să participe cu spectacolul OO!, creaţie colectivă şi regie semnată Alexandru Dabija, la Festivalul Iernii „Alba în magia Crăciunului”, organizat de Consiliul Judeţean Alba. Spectacolul se va juca în Sala Unirii, din cetatea „Alba Carolina”, de la ora 18.00.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Sărbători de poveste

Mijlocul săptămânii viitoare va fi timpul unui spectacol de înaltă ţinută artistică. „Sărbători de poveste” este ideea unui spectacol în care spiritul apropiatelor sărbători de iarnă să inunde sufletul întregii comunităţi locale. În acest sens, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, în parteneriat cu Filiala Piatra-Neamţ a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, pregătesc un program deosebit. Evenimentul se va desfăşura miercuri, de la 18.30, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Piatra-Neamţ.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Greva foamei pe şantier

Un bărbat din municipiul Roman, împreună cu alţi 24 de municitori, a intrat în greva foamei, pe un şantier din Italia. Ei protestează deoarece nu şi-au primit salariile de mai multă vreme. Românii au fost angajaţi să construiască o şcoală în localitatea Zugliano, din provincia Vicenza.

Sursa: Realitatea

Nemțenii care au învins SRI

Doi dintre aceștia au obținut în instanță diverse sume de care SRI îi văduvise. SRI mai are pe rol și alte procese, majoritatea pe probleme de asigurări sociale.

Sursa: Realitatea

75 de cupluri din Roman, premiate la „Nunta de Aur”

Joi după-amiază, administrația locală a organizat ediția din acest an a “Nunții de Aur”, eveniment în cadrul căruia sunt premiate cuplurile care reușesc să rămână unite timp de 50 de ani.

Sursa: Ziarul de Roman

Tatăl Andreei Marin a dat chix în contractele de căldură

Tatăl cunoscutei vedete TV Andreea Marin, romașcanul Dan Marin, este pe cale să piardă toate contractele de furnizare a căldurii şi a apei calde cu instituţii din oraş. Asta în ciuda faptului că, în 2003, omul de afaceri a stabilit relaţii contractuale, pe o durată de 20 de ani, atât cu unităţile de învăţământ (prin firma Georgala F Rom), cât şi cu Spitalul Municipal de Urgenţă Roman (prin SC Termax SRL). Contractul de furnizare agent termic și apă caldă pentru școli se va rezilia, începând cu luna aprilie a anului viitor, pe cale amiabilă, fără plata despăgubirilor trecute în documente.

Sursa: Ceahlăul

Luni, „Degeaba…?!”, cu Tudor Gheorghe

Luni, 17 decembrie, de la ora 19, la Casa de cultură Piatra-Neamţ va avea loc concertul „Degeaba…?!”, un concert rescris după 20 de ani de la schimbările de regim din ţara noastră, o Românie cu disperare, cu frustrare dar şi cu iertare şi speranţă. Inspirat din proiectul „Mie-mi pasă” prezentat cu succes publicului la şapte ani de la Revoluţie, „Degeaba” va oferi celor prezenţi garanţia unei experienţe în stilul rock-simfonic prin intermediul poeziei şi a cântecului românesc.

Sursa: Ceahlăul

TT, invitat la Alba Iulia

Duminică, 16 decembrie 2012, Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ este invitat să participe cu spectacolul OO!, creaţie colectivă şi regie semnată Alexandru Dabija, la Festivalul Iernii „Alba în magia Crăciunului”, organizat de Consiliul Judeţean Alba. Spectacolul se va juca în Sala Unirii, din cetatea „Alba Carolina”, de la ora 18

Sursa: Ceahlăul

Mafia lemnului de la Grinţieş (II)

Primul dosar privind mafia lemnului de la Grinţieş a intrat de miercuri în linie dreaptă, prin procesul care a debutat cu menţinerea în arest a celor cinci inculpaţi, poliţiştii Valentin Todirică şi Ştefan Măcărescu, pădurarul Paul Caraze şi gateriştii Benone Moroşanu şi Dumitru Galanton. Ieri, toţi cinci au atacat decizia, aşa că recursul se va judeca luni cel mai probabil, la Curtea de Apel Bacău. Până atunci, un nou dosar a fost deschis separat pe numele a 17 persoane, printre care se află primarul Vasile Alexandroaia şi secretarul Iosif Creţu de la Grinţieş.

Sursa: Ceahlăul

S-a lansat VW Golf VII!

Cybernet Auto Center Piatra-Neamţ a lansat miercuri, 12 decembrie, ultima variantă a Volkswagen, Golf VII, care vine cu atuurile unor inovaţii majore în sistemul de siguranţă a maşinii, dar şi în ce priveşte sistemul audio, spaţiul pentru bagaje şi partea de motorizare.

Sursa: Ceahlăul

Chiulul, sport cu ”tradiţie”

De la o lună la alta, tot mai mulţi elevi lipsesc de la ore, singura îmbunătăţire şi aceea nesemnificativă fiind la abandonul şcolar, dacă în septembrie anul acesta 224 de elevi nu s-au mai prezentat deloc la şcoală, acum numărul acestora a scăzut cu 22. Grav este faptul că, de la începutul anului şcolar până acum, numărul chiulangiilor a crescut de patru ori, ca şi numărul absenţelor nemotivate.

Sursa: Ceahlăul

Din cauza viscolului, poliţiştii n-au ajuns la un accident

Poliţiştii rutieri au făcut abia ieri cercetarea la faţa locului în cazul unui accident, petrecut acum două zile la Barticeşti. Vicolul a împiedicat echipajul să ajungă la locul accidentului şi a îngreunat misiunea ambulanţelor care au dus la spital cei trei răniţi.

Sursa: Ceahlăul

Nămeţii, stavilă în faţa salvării unor sugari

Ambulanţele „s-au dat peste cap” pentru salvarea unor nou-născuţi, unii dintre ei de nici o lună de zile, intrând pe drumuri troienite şi peste câmpuri încărcate de zăpadă. Din păcate, nu toate misiunile au fost încununate de succes, fiind nevoie ca echipajele să înnopteze pe la săteni, în localităţi troienite, sau să se întoarcă din drum şi să revină a doua zi, după deszăpezirea traseului.

Sursa: Ceahlăul

Știri tv

  • Politic

E loc de mai bine

Instituția prefectului care s-a ocupat de organizarea și monitorizarea alegerilor din Neamț a tras câteva concluzii cu privire la ziua de duminică. În opinia prefectului, alegerile s-au desfășurat în condiții normale, fără incidente deosebite. Polițiștii nemțeni au înregistrat 9 sesizări referitoare la posibile încălcări ale legii. Nu toate s-au confirmat, dar au fost întocmite două dosare penale și s-a aplicat o sancțiune de 500 de lei proprietarului unui bar pentru comercializare de băuturi alcoolice în ziua votului.

Sursa: 1 TV

  • Administrativ

Autoritățile monitorizează zăporul

Instalarea iernii înseamnă pentru locuitorii comunelor Borca, Farcașa și Poiana Teiului nu doar temperaturi cu mult sub zero grade ci și instalarea fenomenului de zăpor pe râul Bistrița. La ora actuală, acesta se manifestă în amonte de acumularea Izvoru Muntelui, pe o lungime totală de peste 7 kilometri. Chiar dacă nu constituie un pericol pentru locuitorii din zonă, fenomenul considerat unic în Europa este atent supravegheat de autorități.

Sursa: 1 TV

Încă o zi sub zăpezi

Viscolul și ninsoarea continuă să facă impracticabile mai multe drumuri județene. Ieri la pranz, 29 localități erau izolate de restul județului însă situația se schimbă de la o oră la alta. La orele prânzului, erau blocate temporar pe anumite porţiuni următoarele drumuri: DJ 157A Cîrlig-Văleni, DC 83 Icușești-Mastacăn-Tabăra;DC 84 Băluşeşti-Chilii; DC 82 Icuşeşti-Spiridoneşti DC 79 D Izvor-Avereşti; DC 72 Iucşa-Băneasa; DC 61 Boghicea – Căuşeni; DC 62 Stăniţa – Poienile Oancei; DC 63 Stăniţa – Veja; DC 55 Dulceşti – Roşiori; DC 72 Bozieni – Băneasa.

Sursa: 1 TV

  • Social

Daruri de sărbători

Casa de cultură din Piatra-Neamț a fost neîncăpătoare pentru cei 1000 de copii prezenți la spectacolulul oferit de biserica penticostală din Piatra-Neamț. Ca în fiecare an, din ultimii zece, în preajma sărbătorilor de iarnă, reprezentanții bisericii penticostale vin alături de copiii nevoiași cu daruri dulci, rechizite și jucării. Cei 1000 de copii au fost selectați cu sprijinul specialiștilor de la primăria Piatra-Neamț și al celor din cadrul inspectoratului școlar.

Sursa: 1 TV

Salvați din nămeți

De două zile salvatorii nemțeni își croiesc cu greu drum printre troiene pentru a ajunge la casele oamenilor care cer ajutor. Numai în ultimele 24 de ore, zeci de nemțeni între care doi sugari, o gravidă și mai mulți pacienți care necesitau dializă au fost scoși din locuințele înconjurate de nămeți și transportați la spital cu utilaje speciale. Zeci de pompieri au fost mobilizați în tot județul pentru a-i ajuta pe medicii Serviciului de Ambulanță și SMURD să ajungă la sinistrați. În sprijinul acestora, au fost trimise de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Mureș o autospecială de transport victime multiple și o autoșenilată.

Sursa: 1 TV

Polițiști trimiși în judecată

Doi agenți de poliție din cadrul postului de Poliție Grințies și un lucrător al Ocolului Silvic Poiana Teiului au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Aceștia au fost deferiți justiției alături de alte 15 persoane acuzate de evaziune fiscală, tăiere ilegală de arbori, dare de mită și abuz în serviciu.

Sursa: 1 TV

Vacanță forțată pentru navetiști

Din cauza condițiilor meteo, în 16 școli din județ nu s-au făcut ieri cursuri. Cauza principală a fost imposibilitatea elevilor și a cadrelor didactice care fac naveta de a ajunge la unitățile de învaățământ. Cele mai multe școli în care cursurile au fost suspendate sunt pe Valea Muntelui și în zona Roman. De la începutul săptămânii, doar marți s-au făcut cursuri în toate școlile din județ. Luni, 8 școli au fost închise, miercuri 4, iar ieri 16. O primă zi de recuperare ar putea fi sâmbătă 15 decembrie, dacă vremea va permite.

Sursa: 1 TV

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. un pp-dd-ist spune

    va garantez ca mai exista inca cel putin un dosar la dga bacau impotriva lui mihai farcasanu! stiu din sursa sigura! verificati si veti vedea ca nu va mint cu nimic!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate