Revista presei 4 decembrie 2012

0

Ziare (publicații cu ISSN)

  • Politic

Marșul pantofului, pernei și ceasului deșteptător

Un grup de tineri liberali a mărșăluit duminică pe bulevardul Roman Mușat cu mesaje anti-Udrea. Ei au poposit la sediul de campanie unde au fost întâmpinați de tineri ARD purtând perne cu chipul lui Crin Antonescu și ceasuri deșteptătoare.

Sursa: Monitorul

Campanie de suflet – Mihaela Stoica

În ajunul Sf. Andrei, candidatul ARD la Colegiul 2 Camera Deputaților a oferit în dar pietrenilor un spectacol susținut de Sofia Vicoveanca, Cătălin Crișan și Anastasia Lazariuc.

Sursa: Monitorul

Toader Mocanu: „Cred în dezvoltarea industriei nemțene!“

Parlamentarul consideră că avem șansa dezvoltării dacă reușim să îndeplinim două condiții: (1) politici raționale și competente din partea guvernului; (2) dialog permanent și susținere reciprocă între parlamentari și autoritățile locale.

Sursa: Monitorul

Actorul Mircea Diaconu girează echipa USL

Cunoscutul actor Mircea Diaconu, vicepreședintele PNL, a fost prezent la Piatra-Neamț pentru a susține echipa USL. Politicianul a declarat că-i „girează“ pe candidații Eugen Nazare Țapu (Colegiul 1 Senat), Vlad Marcoci (Colegiul 2 Deputați) și Cătălin Drăgușanu (Colegiul 1 Deputați). „Doamne ferește, dacă după aceea iese prost sau nu sunt dânșii pe măsură, puteți să mă certați și pe mine“, a declarat Mircea Diaconu. Acesta a aflat și de situația Teatrului Tineretului și sunt șanse ca în curând actorii pietreni să joace într-un cub teatral.

Sursa: Monitorul

Viceprimarul Monica Anton își face simțită prezența în Piatra-Neamț, alături de cetățeni și de problemele lor

Monica Anton este singurul om din primarie care își face simțită prezența în Piatra-Neamț alături de cetățeni și de problemele lor. Restul, în opinia noastră, stau ascunși pe după birouri să nu cumva să inhaleze aerul expirat de amarâții din oraș.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Afișe vopsite de adversarii politici

Incidentele electorale nu au lipsit nici de Ziua Națională a României. Pe data de 1 decembrie, Postul de Poliție Văleni a fost sesizat despre faptul că persoane necunoscute au murdărit cu vopsea mai multe afișe electorale aparținând unor formațiuni politice, materialele electorale fiind postate pe gardurile a șase cetățeni din comuna Văleni, cu acordul acestora. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat persoana care a murdărit afișele ca fiind Vasile B., de 53 de ani, din comuna Văleni. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei.

Sursa: Ziarul de Roman

Deputatul Mihaela Stoica a demarat în Germania o amplă campanie de strângere de fonduri pentru copiii orfani din Piatra-Neamț

Președintele Fundației „Copiii Noștri” Piatra-Neamț, deputatul ARD Mihaela Stoica, participă în perioada 2-3 decembrie a.c., la un eveniment de caritate de amploare, organizat la Frankfurt, ai cărui beneficiari vor fi copii orfani din Piatra-Neamț și din Germania. Mihaela Stoica va fi prezentă în calitate de inițiator și co-organizator al acestui eveniment, care adună în parteneriat personalități marcante din Germania, din sfera nobiliară, din domeniul politic, din show-biz, precum și mulți români de succes, care doresc să ajute în această cauză.

Sursa: Ceahlăul

Cred în dezvoltarea industriei nemţene!

„Am dus şi duc o campanie axată pe dorinţele şi aspiraţiile nemțenilor, care sunt numeroase şi diverse. Există un cuvânt care le integrează pe cele mai multe dintre ele: dezvoltarea. Dezvoltarea judeţului, dezvoltarea municipiului Piatra-Neamţ, dezvoltarea comunelor din colegiu […] Avem puterea şi voinţa de a reconstrui marea industrie, în Neamţ. Susţin acest proiect şi voi lucra pentru îndeplinirea lui.” Toader Mocanu

Sursa: Ceahlăul

Relansarea agriculturii în 10 paşi

Platforma program și prezentarea candidatului în Colegiul 3 în Parlamentul României în calitate de deputat, Liviu Harbuz.

Sursa: Ceahlăul

Stelian Fedorca despre problemele învăţământului

Stelian Fedorca, ministrul secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, venit în vizită de lucru la sfârşitul săptămânii trecute la Piatra-Neamţ, a participat la o întâlnire cu directorii din zonă şi la o conferinţă de presă alături de candidaţii USL la alegerile parlamentare. La ambele activităţi, Stelian Fedorca a prezentat câteva dintre proiectele ministerului, precum „Şcoala de după şcoală”, microbuzele şcolare şi siguranţa elevilor pe parcursul transportului, probleme legate de naveta elevilor şi a cadrelor didactice, clasa pregătitoare, înfiinţarea unor centre de performanţă în mediul rural şi alte probleme curente.

Sursa: Ceahlăul

Despre familie, viaţă şi politică cu Mircea Diaconu: „Să pui o cărămidă la ceva!”

Îndrăgitul actor Mircea Diaconu, senator şi vicepreşedinte la nivel naţional al Partidului Naţional Liberal, a venit, ieri, la Piatra-Neamţ pentru a-i susţine pe candidaţii USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie, Eugen Nazare Ţapu (Colegiul 1 Senat), Cătălin Drăguşanu (Colegiul 1 Deputaţi) şi Vlad Marcoci (Colegiul 2 Deputaţi).

Sursa: Ceahlăul

Impresii electorale

Campania electorală a ajuns pe ultima sută de metri, astăzi aflându-ne cu doar cinci zile înainte de alegeri. Încercăm să surprindem câteva impresii ale candidaților cu privire la modul în care s-a desfășurat campania electorală până în acest moment. Dialog cu dl. Ioan Crîșmariu, candidatul Partidului Ecologist Român la funcția de deputat, colegiul 6, Neamț.

Sursa: Ceahlăul

Mircea Diaconu vrea să clădească alături de Vlad Marcoci, Eugen Ţapu-Nazare şi Cătălin Drăguşanu

Seria de invitaţi speciali ai candidaţilor USL pentru funcţiile de deputaţi în colegiile 1 şi 2 Camera Deputaţilor şi 1 Senat a fost completată, ieri, de cunoscutul actor Mircea Diaconu. El a declarat că se află la Piatra-Neamţ în calitate de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, de membru în conducerea naţională a USL, dar, cel mai important, de om care vrea să clădească alături de candidaţii USL.

Sursa: Realitatea

  • Administrativ

Fraude bancare cu suspendare

Patru din 18 inculpați care au fraudat mai multe instituții de credit cu 3,5 miliarde vechi, și-au primit pedepsele. Tribunalul Neamț a aplicat sentințe de un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru Mihai Căldare, de 37 de ani, Paul Bodoșcă, de 34 de ani, ambii din Roman și Ana Codreanu, de 35 de ani, din Sagna, în timp ce Adrian Codreanu, de 37 de ani, din Mărgineni, Bacău are un an și opt luni de detenție, în aceleași condiții.

Sursa: Monitorul

Razie printre etnicii din Speranța și Văleni

Viceprimarul Monica Anton și polițiștii locali și de la municipiu au „atacat“ cele două cartiere în care trăiesc sute de de romi. Școpul raziei a fost să îi identifice pe cei care stau fără forme legale.

Sursa: Monitorul

50 de obiective, incluse pe lista pentru reparații urgente

Consiliul Județean a identificat cele mai acute probleme din județ. Autoritățile vor să fie atrași cât mai mulți bani pentru drumuri și alimentări cu apă. 50 de proiecte care reprezintă urgențe pentru județul Neamț au fost incluse de conducerea Consiliului Județean pe lista obiectivelor care trebuie implementate începând cu 2013. Pentru că unul dintre cele mai avantajoase programe cu finanțare de la bugetul statului a ajuns la final, proiectele care n-au încăput pentru a primi bani au fost transferate în cadrul altuia, care le va prelua în viitorul nu prea îndepărtat.

Sursa: Monitorul

Bolnavii de cancer și diabet au rămas fără medicamente

Bolnavii de cancer, cei de diabet, dar și alții incluși în programele naționale de sănătate au rămas fără medicație după ce statul a uitat să mai aloce bani și pentru ei.

Sursa: Monitorul

Primăriile nemțene, verificate la registrele agricole

Direcția Agricolă a controlat primăriile dacă își țin corect evidența terenurilor. Nu au fost depistate probleme majore.

Sursa: Monitorul

O firmă germană a câștigat licitația unui proiect uriaș

Passavant Roediger GmBh promite seriozitate în derularea unui contract la proiectul de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă. Ceremonia de semnare a celui de-al doilea contract de lucrări din cadrul proiectului Extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Neamț, proiect cu bani europeni, a avut loc zilele trecute, la Primăria Roman.

Sursa: Monitorul

Stelian Fedorca a discutat cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț

Vineri, 30.11.2012, a venit la Piatra-Neamţ într-o vizită privată Domnul Stelian Victor Fedorca – Ministru Secretar de Stat. La insistenţele domnului Inspector Şcolar General, prof. dr. Viorel Stan, a avut loc o întâlnire de lucru pe problemele curente ale sistemului de învăţământ preuniversitar cu directorii de unităţi şcolare din Piatra-Neamţ şi zonă.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Bani din piatră seacă

Albiile Siretului și Moldovei sunt adevărate comori pentru cei ce știu să le exploateze. Pe cele două râuri funcționează zeci de balastiere care scot bani din exploatarea agregatelor minerale.

Sursa: Ziarul de Roman

Bilanțul dezastruos de 7 luni al guvernării USL

În curând se împlinesc 7 luni de la momentul în care USL a preluat guvernarea. Temele de dezbatere economică lipsesc cu desăvârșire din această campanie și actuala Putere nu deschide acest subiect pentru că bilanțul este unul foarte nefast. La ora actuală, situația economică de la nivelul anului 2013 se anunță mult mai gravă decât cea din 2009.

Sursa: Ziarul de Roman

38 de posturi libere în Spitalul Roman

Veste bună pentru Spitalul Municipal de Urgență Roman. După o lungă perioadă în care angajările în cadrul instituției au fost blocate, Ministerul Sănătății a aprobat scoaterea la concurs a posturilor care s-au vacantat în acest an.

Sursa: Ziarul de Roman

Întâmpinăm iarna cu sute de tone de antiderapant

Instalarea cu drepturi depline a sezonului rece este așteptată în weekend-ul următor, iar două tone de clorură de calciu sunt deja încărcate într-o mașină care va interveni, la nevoie, pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții normale. “Ne-am pregătit deja pentru sezonul rece, avem în depozit 130 de tone de sare, 16 tone de clorură de calciu și 100 de tone de sort, iar o mașină este pregătită și încărcată cu două tone de clorură de calciu pentru a interveni pe străzile din Roman, în orice moment va fi nevoie. Asigurăm romașcanii că, după instalarea iernii, circulația se va desfășura în condiții normale pe străzile orașului”, a susținut primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Sursa: Ziarul de Roman

Bolnavi refuzați de familii

Lunar, între opt și zece bolnavi psihici își agresează rudele. Ei ajung pentru tratament la spitalul de psihiatrie pentru maximum 50 de zile. Familiile caută să-i interneze în centre speciale, dar nu există locuri suficiente.

Sursa: Ziarul de Roman

ZERO lei pentru compensate şi gratuite

Casa de Sănătate Neamţ nu poate susţine, luna aceasta, medicaţia bolnavilor de cancer, a diabeticilor şi a celorlalţi asiguraţi cu afecţiuni cronice şi acute, însă le-a dat farmaciştilor „undă verde” pentru onorarea tuturor prescripţiilor.

Reprezentanţii CAS Neamţ susţin că farmaciile au primit permisiunea să elibereze luna aceasta medicamente compensate şi gratuite pentru că există semnale că, până la sfârşitul acestui an, vor veni oricum nişte fonduri.

Sursa: Ceahlăul

Nimeni nu vrea maşinile Inspectoratului Şcolar

Astăzi este ultima zi când doritorii se pot înscrie la licitaţia organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Neamţ pentru vânzarea a patru autoturisme aparţinând Inspectoratului Şcolar Neamţ. Până ieri după-amiază nu se înscrisese nimeni la licitaţie şi este greu de crezut că o va face cineva, totuşi. Procedura nu este greoaie, printre documentele cu care cei interesaţi trebuie să se prezinte la comisia de licitaţie numărându-se dovada plata taxei de participare, de 10% din preţul de pornire, împuternicirea dacă este cazul, dovada că nu au datorii fiscale sau la bugetul local.

Sursa: Ceahlăul

Razie cu scandal în Speranţa şi Văleni

Ieri, în zori, ţiganii din Speranţa au fost ridicaţi din pat de poliţiştii locali veniţi inopinat într-o razie organizată de viceprimarul Monica Anton. După ce au controlat garsonierele în care locuiesc şi le-au verificat actele de identitate, poliţiştii au continuat şi ancheta ce privea spargerea unei locuinţe din cartier şi a două autoturisme. Aceeaşi soartă au avut-o, câteva ore mai târziu, şi cei din cartierul Văleni, unde un fost puşcăriaş a distrus două locuinţe.

Sursa: Ceahlăul

Modernizarea exploataţiilor agricole pe bani europeni

Fermierii nemţeni nu au ratat oportunităţile de accesare a fondurilor europene destinate modernizării exploataţiilor agricole. Dovadă că, până în luna octombrie, au fost semnate contractele de finanţare pentru 33 de proiecte, din care 23 sunt finalizate. Suma totală alocată este de 44.890.504 lei, din care s-au decontat 26.453.222 lei. Fermierii nemţeni au solicitat fonduri europene pentru realizarea de investiţii din tot spectrul agricol, fiind vorba modernizarea exploataţiilor agricole vegetale, dar şi a celor zootehnice.

Sursa: Ceahlăul

Descinderi în locuinţele sociale din Văleni şi Speranţa

Luni dimineaţa, poliţiştii locali au organizat o razie în locuinţele din Văleni şi Speranţa. 30 de mascaţi de la Poliţia Locală Piatra-Neamţ s-au năpustit în casele celor bănuiţi că au instaurat teroarea în zonă. Acţiunea a început la 5.00 dimineaţa şi a fost coordonată de viceprimarul Monica Anton, care a mai organizat şi în trecut astfel de acţiuni. Au fost verificate toate locuinţele sociale, fiind urmărite persoanele care se fac responsabile de furturile din zonă, petrecute în ultima perioadă.

Sursa: Realitatea

Speranţe deşarte: Inspectoratul Şcolar rămâne fără maşini

Maşinile pe care Fiscul le scoate la mezat sunt o Skoda Octavia din 2008 (cu preţ de pornire de 28.340 de lei, fără TVA), o Skoda Octavia din 2001 (9.730 de lei), un microbuz Mercedes Benz Vito din 2006 (40.666 de lei) şi un Subaru Forester din 2005 (37.413 lei). „Plăcinta” cu care s-a procopsit Inspectoratul Şcolar are originile în perioada 2003-2004, când instituţia coordonată pe atunci de Emil Creangă a derulat un proiect PHARE vizând înfiinţarea unor pensiuni agroturistice. După încheierea proiectului, Direcţia Naţională Anticorupţie a ajuns la concluzia că proiectul nu a fost derulat în conformitate cu prevederile legale şi a deschis acţiune penală împotriva a 19 persoane.

Sursa: Realitatea

Start la depunerea proiectelor pe reabilitare termică

Beneficiarii schemei-pilot pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit pot depune proiecte începând din 3 decembrie, fiind alocate fonduri totale de 182 milioane de euro pentru toate regiunile de dezvoltare din România. Regula „primul venit, primul servit” va conta mult în alegerea proiectelor câştigătoare, astfel că Primăria Piatra-Neamţ încearcă să grăbească finalizarea dosarului de proiect şi depunerea actelor într-un termen cât mai scurt de timp.

Sursa: Realitatea

Concurs pentru „Carmen Saeculare”

Plenul Consiliului Județean Neamț va discuta astazi un proiect în care se stabilesc procedurile pentru organizarea unui nou concurs în vederea ocupării postului de director-manager la Centrul de Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Sursa: Realitatea

Program prelungit la ghișeele de evidență a populației

Nemțenii care nu au documente de identitate valabile au șansa de a le reînnoi în perioada următoare. Direcția de Evidență a populației va extinde programul de lucru cu publicul, astfel încât nemțenii cu drept de vot cu buletinele expirate să poată obține documente valabile. Ghișeele serviciilor din județ vor funcționa în ziua alegerilor dar și înainte cu o zi, după următorul program: sâmbătă, 8 decembrie între orele 8.00-16.00; duminică, 9 decembrie, între orele 8.00-21.00.

Sursa: Realitatea

Moș Crăciun darnic pentru 15 revoluționari nemțeni

15 nemțeni care dețin certificate de revoluționar preschimbate, în baza Legii 341/2004, pe parcursul anului 2010, își vor primi în această lună indemnizațiile restante pentru perioada cuprinsă între momentul depunerii dosarelor de preschimbare la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor și cel al depunerii documentației pentru obținerea indemnizației de revoluționar la Casa de Pensii Neamț. Sumele cuvenite fiecăruia dintre cei 15 nu sunt deloc de neglijat, în condițiile în care indemnizațiile lunare în plată sunt cuprinse între 918 și 4.131 de lei, iar indemnizația medie plătită „sare” de 200 de lei.

Sursa: Realitatea

Contribuabilii trebuie să depună deconturile de TVA restante

Fiscul atenționează contribuabilii care aplică sistemul TVA la încasare și nu și-au îndeplinit obligațiile de declarare a TVA pentru toată perioada octombrie 2011- septembrie 2012, că până pe data de 10 decembrie să depună deconturile de TVA restante (formular 300).

Sursa: Realitatea

Alți 90 de bebeluși imunizați împotriva tuberculozei

Deși vaccinarea împotriva tuberculozei a fost suspendată o perioadă, medicii și părinții din întreaga țară intrând în alertă după ce mai mulți sugari imunizați cu noul vaccin importat din Danemarca, au început să aibă reacții adverse, de ieri campania a fost reluată.

Sursa: Realitatea

Asigurații ar putea avea cont propriu de sănătate

Fiecare asigurat ar putea avea propriul cont de sănătate, în care să fie virați banii pe care îi dă pentru plata serviciilor de asitență medicală. În acest fel, unui pacient căruia i-a fost prescrisă o rețetă electronică în Neamț i-ar putea fi eliberate medicamentele în orice farmacie din țară. Într-un astfel de cont se vor cumula contribuțiile pe care le plătim an de an, iar atunci când este cazul, să scadă din acest total valoarea serviciilor medicale.

Sursa: Realitatea

  • Social

Vernisajul Salonului de iarnă la Galeria de artă “Lascăr Vorel”

Uniunea Artiştilor Plastici din România-Filiala Neamţ şi Complexul Muzeal Judeţean Neamţ vă invită la vernisajul Salonului de iarnă, care va avea loc la Galeria de artă “Lascăr Vorel”, joi ,6 decembrie 2012, ora 17.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Mihaela Spiridon, Lucian Strochi şi Vasile Doru Ulian, într-o seară literar-artistică, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită miercuri, 5 decembrie 2012, ora 17.00, în Sala „Cupola”, la o seară literar-artistică în cadrul căreia muzica şi poezia se vor întâlni în ambianţa armoniilor figurativ-cromatice. Astfel, pianul va fi „răsfoit” alternativ de prof. Mihaela Spiridon şi de talentatul ei elev Ştefan Guţu, poezia va fi admirată în ramele imaginare ale ritmului şi rimelor lui Lucian Strochi, care îşi va lansa volumul „Poesii vechi şi nouă” şi va oferi o sesiune de autografe pe ultimele sale apariţii editoriale, iar tablourile lui Vasile Doru Ulian vor fi „rostite” cu trăire poetică, într-un recital de culoare.

Sursa: Ziar Piatra Neamț

Un bărbat amendat cu 2.500 lei pentru că a vopsit afişele de pe garduri, la Văleni

Vasile B. (53 de ani) din Văleni şi-a manifestat patriotismul în felul său, de Ziua Naţională. Fără discriminare, omul a mânjit cu vopsea afişele tuturor candidaţilor, care zâmbeau larg de pe gardurile a 6 gospodării. După ce au făcut cercetările de rigoare, poliţiştii au stabilit că afişele erau lipite pe gardurile oamenilor cu acordul acestora, iar „distrugătorul” a primit o amendă de 2.500 de lei.

Sursa: Ceahlăul

Cu porcu’ la oraş, pentru analize ieftine

Dacă ţineţi la sănătatea dumneavoastră, este bine ca înainte să consumaţi carnea unui porc abia sacrificat să treceţi pe la o circumscripţie veterinară pentru efectuarea examenului trichineloscopic. Anul acesta, potrivit dr. Constantin Lipan, directorul adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ, această analiză costă doar 2 lei dacă este făcută „la stat”, în circumscripţiile de control din pieţe, şi 7 lei la medicii veterinari din comune, care lucrează „în privat”.

Sursa: Ceahlăul

Seară literar-artistică

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ organizează miercuri, 5 decembrie, ora 17, în Sala „Cupola”, la o seară literar-artistică în cadrul căreia muzica şi poezia se vor întâlni în ambianţa armoniilor figurativ-cromatice. Desfăşurată sub genericul „Mihaela Spiridon, Lucian Strochi, Vasile Doru Ulian şi invitaţii lor”, această seară literar-artistică se va bucura şi de prezenţa poetului Emil Ariton (pentru lansarea volumului „Chipul speranţei”) şi a criticilor literari Raluca Naclad şi Cristian Livescu.

Sursa: Ceahlăul

A doua ediţie a Fashion Day Piatra Neamţ

Prin prisma numărului mare de participanţi putem spune că cea de a II-a ediţie Fashion Day Piatra Neamţ a fost un success. Producătorii şi designerii care şi- au prezentat colecţiile s- au arătat încântaţi de modul în care a decurs spectacolul de modă. Organizat de Talida Models, Marius Barna, Primăria şi Consiliul Local Piatra Neamţ şi cu sprijinul a numeroşi sponsori, evenimentul s-a dorit a fi unul de susţinere a producătorilor şi designerilor din domeniul vestimentari. Seara a fost presărată cu momente artistice susţinute de artiştii locali Georgiana Blăgescu, Octavian Bordeianu, „Los Anonimos” şi „What the funck?! Band”.

Sursa: Ceahlăul

„Literatura se face la Piatra-Neamţ, în Bucureşti – politica ei”

Dialog cu scriitorul Adrian Alui Gheorghe cu ocazia lansării volumului său „Contribuţii la estetica umbrei”, apărut la editura Tracus Arte din Bucureşti, la Salonul Internaţional de Carte „Gaudeamus”. „Această nouă carte e o selecţie de eseuri, de dialoguri, de consideraţii despre literatura română contemporană, despre criza morală din societatea noastră, despre tristeţea de a vedea jur-împrejur o lume golită de ideal şi de sens. Iniţial am vrut să o intitulez „Recurs la comedia literaturii” pentru că privesc realitatea imediată, din cultură şi din societate, cu luciditate şi cu umor. Luciditatea numeşte răul, umorul îl exorcizează.”

Sursa: Ceahlăul

Ploaia de acum: orice picătură e bună pentru pământ

Am intrat în prima lună de iarnă cu ploaie şi nu cu zăpadă cum ar fi fost normal. O fi bine? O fi rău? Specialiştii agricoli spun că-i foarte bine! „Orice picătură de apă este foarte utilă pentru plante, pentru pământ şi pentru arăturile care se fac acum. Rezerva de apă din sol trebuie completată, mai ales că este deficitară. Orice picătură contează acum foarte mult,” opinează inginerul Mihai Cojoc, de la Direcţia pentru Agricultură Neamţ.

Sursa: Ceahlăul

Gala sportivilor, pe scurt

Anul acesta, vine Moş Niculae la cei mai buni sportivi ai judeţului, care au parte de o Gală mult devansată faţă de anii trecuţi. Premierea laureaţilor nemţeni va avea loc vineri, 7 decembrie, la Consiliul Judeţean. Manifestările vor începe la ora 13 şi vor avea mai mult caracter sportiv.

Sursa: Ceahlăul

Expoziţia Romanescu s-a prelungit

Expoziţia de pictură Mircea Romanescu, aflată în prezent pe simezele Galeriilor de artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamţ, s-a prelungit cu câteva zile, pentru a se pregăti Salonul anual al artiştilor plastici din Filiala Piatra-Neamţ, eveniment care va încheia şirul expoziţiilor planificate pentru acest an – aflăm de la preşedintele filialei, artistul plastic Ştefan Potop. Vernisajul salonului anual va avea loc joi, 6 decembrie, ora 17, expoziţie colectivă care va cuprinde lucrările artiştilor plastici nemţeni contemporani. Cu acest prilej se va acorda şi Premiul anual al Filialei UAP Neamţ unuia dintre membrii filialei care a avut o activitate artistică deosebită în anul acesta.

Sursa: Ceahlăul

Știri TV

  • Politic

O inimă pentru România

De ziua naționala a Romțniei, profesorul Luminița Vîrlan, candidatul Alianței România Dreaptă la senatul României, în colegiul unu Neamț, a organizat acțiunea intitulată „O inimă pentru România”. La evenimentul organizat în Parcul Tineretului au participat colegi de partid, simpatizanți și tineri basarabeni care studiază la Piatra-Neamț. După ce au realizat o inima din lumânări aprinse, cei prezenți au intonat imnul României și au făcut urări, din inimă, tuturor românilor.

Sursa: 1 TV

  • Administrativ

Centrele de permanență fac angajări

Guvernul a dat undă verde pentru deblocarea a 38 de posturi vacante necesare funcţionării serviciilor sociale din judeţul Neamț. Acestea au fost create în urma implementării unor proiecte cu finanţare europeană în centrele de îngrijire şi asistenţă din judeţ.

Sursa: EST TV

Comisii după bunul plac

Controversatul proiect de reabilitare a Curții Domnești trebuie să iasa așa cum vor unii. Mai exact primarul Gheorghe Ștefan. Așa că s-au luat măsuri. Deoarece consiliul județean Neamț refuză să facă recepția lucrărilor, mai ales în ceea ce privește Teatrul Tineretului, primăria a dat repede o dispoziție de schimbare a comisiei care va recepționa lucrările. Potrivit facsimilului obținut de cei de la Ziar Piatra Neamt.ro, componența comisiei a fost modificată, astfel încât vor mai fi doar doi reprezentanți ai consiliului județean, iar din partea Teatrului Tineretului… nimeni.

Sursa: EST TV

Pregătiți să intervină

În noaptea de duminică spre luni, în județul Neamț a fost înregistrată prima ninsoare din această iarnă. Chiar dacă nu a creat probleme în trafic, drumarii au dus deja material antiderapant în zonele cu risc crescut de inzăpezire și susțin că sunt pregătiți să facă față oricărei situații.

Sursa: 1 TV

Razie în Speranța și Văleni

Acțiune de amploare în această dimineață în cartierele Speranța și Văleni. Echipele poliției locale au verificat dacă persoanele care locuiesc în adăposturi și locuințe sociale stau cu forme legale. Acțiunea a fost inițiată după ce au fost înregistrate sesizări cu privire la prezența în zonă a unor infractori eliberați din penitenciare, care ar fi provocat distrugeri și furturi din auto. În urma acțiunii, 3 persoane care locuiau ilegal sau erau căutate pentru diferite abateri au fost conduse la sediul poliției locale din Piatra Neamț.

Sursa: 1 TV

Ziua Națională a României

Ziua Naționala a României a fost marcată la Piatra-Neamț printr-un ceremonial militar și religios. Evenimentul s-a desfășurat la cimitirul Eternitatea, unde reprezentanții autorităților locale și județene, oameni politici, oaspeți de peste hotare și cadre militare au depus coroane de flori la monumentele dedicate eroilor neamului. Finalul ceremoniei a aparținut cadrelor militare și de ordine publică, ce au salutat publicul în pas de defilare.

Sursa: 1 TV

Termen prelungit degeaba

Termenul până la care pot fi folosite tichetele valorice obținute în cadrul programului Rabla a fost prelungit. Bonurile obținute în urma casării autoturismelor vechi pot fi utilizate până pe 12 decembrie, pentru achiziționarea unei mașini noi. Data stabilită inițial pentru expirarea voucherelor a fost 23 noiembrie, însă a fost amânată până pe 12 decembrie pentru a încuraja achiziționarea de mașini noi. Teoretic! Practic însă la nivelul județului Neamț tichetele valorice au fost deja epuizate, motiv pentru care prelungirea termenului nu-i ajuta cu nimic nici pe dealerii auto nici pe nemțenii interesați să-și achiziționeze un autoturism nou.

Sursa: 1 TV

  • Social

Vis de copil

50 de copii și adolescenți cu dizabilități din Neamț îl așteaptă pe Moș Crăciun și în acest an. Și cum toți se pregătesc să îl intâmpine cum se cuvine, nici micuții de la Asociația de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale – Luceafărul, Neamț nu ies din tipar. Lumânări parfumate lucrate de ei, felicitări, săculeți pentru cadouri, toate acestea vor fi expuse în cadrul unei expoziții cu vânzare, iar banii vor fi folosiți pentru nevoile speciale ale acestor copii.

Sursa: EST TV

Protest de solidaritate

Mai multe organizații neguvernamentale din Piatra-Neamț, care apără drepturile persoanelor cu handicap, au organizat un marș de solidaritate. Marșul a fost prilejuit de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată în toată lumea pe 3 decembrie.

Sursa: EST TV

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Ieri a fost Ziua internaționala a persoanelor cu dizabilități. Sărbătoarea a fost marcată și la Piatra-Neamț printr-un marș al persoanelor cu nevoi speciale, un concert de solidaritate și o expoziție cu vânzare de obiecte de decor pentru Crăciun realizate de copiii cu nevoi speciale de la Asociația Luceafărul din Piatra-Neamț. Marșul persoanelor cu dizabilități s-a desfășurat simultan în multe orașe din țară.

Sursa: 1 TV

Premiați pentru longevitate

Ziua de 1 decembrie din acest an va rămâne în amintirea a 60 de cupluri din Piatra-Neamț nu doar ca ziua națională a României, ci și ca ziua aniversării a cel puțin 50 de ani căsnicie. Într-un cadru festiv, autoritățile locale au premiat și felicitat cuplurile care au rezistat o jumătate de secol împreună. Evenimentul a fost găzduit de muzeul de istorie.

Sursa: 1 TV

Lumini de sărbătoare

Valuri de lumină au inundat orașul Piatra-Neamț sâmbătă seara. Municipiul Piatra-Neamț a îmbrăcat haine de sărbătoare de ziua naționala a României odata cu aprinderea iluminatului stradal pregătit pentru sărbătorile de iarnă. Autoritățile locale susțin că pentru iluminatul stradal de sărbători, nu s-au făcut noi achiziții folosindu-se instalațiile din anii trecuți.

Sursa: 1 TV

Au luminat cerul de Sf. Andrei

100 de lampioane au luminat cerul vineri seară, oferind un spectacol de neuitat în seara sărbătorii Sântului Andrei. Acțiunea din piața Curtea Domnească din Piatra-Neamț a avut loc la inițiativa senatorului Toader Mocanu. Acesta a dorit să le spună altfel, tuturor tinerilor care poartă numele ocrotitorului României, un sincer La mulți ani!

Sursa: 1 TV

Prima zăpadă

Pietrenii care și-au petrecut minivacanța de 1 Decembrie pe munte s-au putut bucura de prima zăpadă. Zeci de turiști au fost atrași de prima ninsoare și au vrut să se bucure de o drumeție pe munte. Primele zile de iarnă au creat însă probleme salvamontiștilor care au fost nevoiți să recupereze mai mulți turiști rătăciți pe munte din cauza ceții. Zăpada așternută pe masivul Ceahlău nu măsoară mai mult de 2 centimetri. De altfel nu zăpada este cea care ridică probleme turiștilor, ci ceața densă care scade vizibilitatea până la 20 de metri.

Sursa: 1 TV

Contact Revista Presei: Telefon 0233.222011

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate