Suspect de furturi de animale, reţinut de poliţişti

0

Poliţiştii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Roman au documentat activitatea infracţională a lui B. Ciprian, de 35 de ani, din comuna Sagna, judeţul Neamţ, suspectat de comiterea mai multor furturi de animale.
Astfel, poliţiştii au stabilit că în după – amiaza de 19 iunie a.c., suspectul s-a deplasat în apropierea satului Piscul Rusului, comuna Dagâţa, judeţul Iaşi, pe raza teritorială a judeţului Neamţ, de unde a sustras două cabaline, ce erau priponite şi lăsate nesupravegheate la păscut. Animalele aparţineau lui C. Valentin, din comuna Dagâţa, judeţul Iaşi, iar valoarea prejudiciului creat a fost estimată la suma de circa 3.700 de lei. Suspectul a vândut cele două cabaline unor persoane din comuna Gâdinţi şi comuna Stăniţa, judeţul Neamţ.
De asemenea, s-a stabilit că suspectul în dimineaţa de 29 iulie 2012, în jurul orei 06.00, s-a deplasat în satului Bâra, comuna Bâra, judeţul Neamţ şi din curtea unei femei a sustras o cabalină, pe care a sacrificat-o, iar o parte din carne a vândut-o unor vecini.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii îl suspectează pe B. Ciprian şi de furtul unei bovine, faptă înregistrată în data de 13 august a.c.. Astfel, B. Ciprian s-a deplasat în satului Stăniţa, comuna Stăniţa, judeţul Neamţ, în zona denumită ,,Gârla Ursului” de unde a sustras o bovină, lăsată la păscut de proprietarul M. Vasile, din comuna Stăniţa, judeţul Neamţ. Animalul a fost vândut, ulterior, unei persoane din comuna Stăniţa, judeţul Neamţ, de unde a fost recuperată şi restituită părţii vătămate. Prejudiciul în valoare de 3.000 de lei a fost recuperat.
Vă reamintim că în ziua de 19 august a.c., în jurul orei 10.00, Secţia nr. 7 de Poliție Rurală Roman a fost sesizată de A. Ileana, de 39 de ani, din comuna Sagna, judeţul Neamţ, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras o bovină de pe câmp, din punctul denumit „Marginea”, de pe raza satului Vulpăşeşti, comuna Sagna.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat suspectul în persoana lui B. Ciprian, de 35 de ani, din comuna Sagna, judeţul Neamţ. Acesta a sustras bovina de lângă stâna părţii vătămate, a transportat-o la domiciliu, unde a sacrificat-o, carnea ascunzând-o pe un teren cultivat cu porumb, iar capul, pielea şi organele interne le-a abandonat pe câmp, într-o zonă cu mirişte. Valoarea prejudiciului creat a fost estimată la suma de 3.000 de lei.

Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere, pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Astăzi, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate