Școala “Dumitru Almaș” Negrești, implicată activ în programul EBC

0

Informaţie mai bună, canale potrivite pentru a o disemina şi a ajunge la ea, utilizatori educaţi, resurse eco-eficiente, investiţie în capitalul social, conectivitate şi infrastructură competitivă, costuri mai mici, eficienţă mai mare, incluziunea socială,  dezvoltarea domeniului cercetării pentru inovarea continuă a capitalului de cunoaştere – este ceea ce oferă programul Economia Bazată pe Cunoaștere. Cu alte cuvinte – folosirea tehnologiilor cunoaşterii pentru a produce beneficii economice!

Școala cu clasele I-VIII” Dumitru Almaș”, Negrești este inclusă în programul EBC, prin proiectul „ Asistență tehnică pentru utilizarea TIC în școli și biblioteci școlare” , derulat de Ministerul Comunicațiilor și Societăților Informaționale în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, implementat de un consorțiu din care fac parte companiile SIVECO România, TeamNet International, AAM Management Information Consulting și finanțat de Banca Mondială .

Obiectivul proiectului este acela de a facilita participarea  celor 229 de comunităţi,  dezavantajate din punct de vedere al accesului la informaţie, la societatea bazată pe cunoaştere.Făcând parte din rândul acestor comunități, școala noastră s-a implicat în toate activitățile programului : Integrarea TIC, OER (resurse Educaționale deschise) și web 2.0 în educație, Competiția E-vacanța, proiecte Comenius (atragerea de finanțări nerambursabile), Networking școlar (tabără națională de creație).

Coordonatorul proiectului la nivelul unității noastre școlare este d-na director prof. Dascălu-Radu Viorica, iar echipa de proiect  este constituită  din : prof. Vădureanu Elena-Lămîița, prof. Lazăr Gabriela, înv. Gugiu Neculai, prof. Andrieș Marius.  Datorită programului de networking, echipa de proiect s-a remarcat prin activitățile derulate și a beneficiat de participarea în Tabăra Națională de creație de la Sinaia . Cele 4 cadre didactice din echipă sunt însoțite de 4 elevi creativi : Macovei Ana-Maria (cl. a VI-a), Giurgi Ana-Maria (cl. a VI-a), Cotfasă-Humă Octavian (cl a VII-a) și Ilisei Răzvan-Mihai (cl. a VII-a)  , în perioada 28 august -3 septembrie 2012. Noi, cei participanți, nu ne bucurăm doar de peisaje minunate, mediu sănătos și obiective turistice, ci și de crearea unui filmuleț de promovare a școlii noastre, realizarea unui proiect interdisciplinar având ca temă biodiversitatea și a unei unități de învățare cu aceeași temă. Recomandăm tuturor școlilor ce fac parte din astfel de comunități să adere la programul EBC și să se implice în proiecte pentru a culege beneficiile!

Prof. Vădureanu Elena-Lămîița

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate