Vitamine de care are nevoie cainele tau pentru o dieta echilibrata

0

Vitaminele sunt compusi naturali necesari pentru o viata sanatoasa, atat in cazul animalelor, cat si pentru oameni. Unele vitamine si minerale esentiale sunt prezente in hrana pentru caini si ajuta la indeplinirea functiilor de baza ale corpului. Exista o cerinta minima si maxima pentru fiecare mineral si vitamina. Probabil ca stii care sunt vitaminele de care are nevoie corpul uman, dar cunosti vitaminele esentiale pentru blanosul tau? Iata lista vitaminelor de care are nevoie cainele tau:

  • Vitamina A
  • Vitamina B (biotina, niacina, vitamina B-6 B-12 etc.)
  • Vitamina C
  • Vitamina D
  • Vitamina E
  • Vitamina K
  • Colina

Cainii au nevoie de aceste vitamine, dar nu in aceeasi cantitate necesara pentru oameni. Prin urmare, trebuie sa intelegem aceste vitamine si modul in care suplimentele ajuta organismul animalelor de companie.

Vitamine esentiale pentru o dieta echilibrata

Este usor sa adaugi vitamine si minerale in dieta cainelui tau. Daca ii oferi o hrana completa si echilibrata, aceasta contine toti nutrientii de care are nevoie blanosul tau. Totusi, in anumite etape din viata sau in cazul unor afectiuni, poate fi necesara suplimentarea dietei cu vitamine si minerale. Consulta medicul veterinar si asigura-te ca alegi doar vitamine bune pentru caini.

Vitamina A

Vitamina A este o vitamina esentiala pentru caini si ar trebui sa faca parte din dieta animalului tau de companie. Daca un caine nu primeste vitamina A necesara, vei observa o deteriorare a pielii si a blanii. Aceasta vitamina este, de asemenea, responsabila pentru o vedere buna. Vitamina A ajuta si la functia imunitara si celulara, la mentinerea greutatii, precum si la sanatatea pielii si a ochilor.

Vitamine B

Pentru a regla energia si carbohidratii este necesar grupul de vitamine B. B12, riboflavina si niacina ajuta enzimele din organism sa functioneze in mod optim. Vitamina B6 ajuta la reglarea metabolismului energetic si este responsabila de generarea de glucoza, de celulele rosii din sange, de reglarea hormonilor, de raspunsul imunitar, de functionarea sistemului nervos etc. Vitamina B ajuta, de asemenea, la cresterea si dezvoltarea celulelor.

Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant important atat pentru oameni, cat si pentru caini. Ajuta la reducerea inflamatiei si a imbatranirii cognitive. Aceasta vitamina este recomandata si cainilor care sufera de infectii ale vezicii urinare sau ale tractului urinar. Vitamina C sustine sistemul imunitar si ajuta la combaterea si vindecarea bolilor.

Vitamina D

Aceasta vitamina liposolubila este esentiala pentru reglarea echilibrului fosfo-calcic. Este depozitata in tesuturile grase ale corpului si ficatului. Daca exista o deficienta a vitaminei D, cainele nu se poate dezvolta corect si este posibil sa apara probleme in formarea osoasa, in controlul nervilor si muschilor.

Vitamina D contribuie la sanatatea oaselor si dintilor.

Vitamina E

Suplimentele cu vitamina E, avand foarte multe beneficii, sunt recomandate de catre medicii veterinari si pentru cainii care sufera de alergie la purici. Aceasta vitamina ajuta la recuperarea rapida, la functia celulara si metabolismul grasimilor si calmeaza pielea pentru a restabili sanatatea si luciul blanii.

Lipsa de vitamina E duce la probleme musculare si de reproducere. Daca animalul tau de companie sufera de mancarime sau piele uscata, poti incerca suplimente pentru caini cu vitamina E. In plus, este un antioxidant excelent si un supliment benefic pentru sanatatea ochilor.

Vitamina K

Aceasta este o vitamina liposolubila si ajuta la prevenirea problemelor de sangerare si imbunatateste functia de coagulare a sangelui. De asemenea, vitamina K mentine oasele puternice si sanatoase.

Colina

Colina este un nutrient cheie pentru caini si ajuta la functionarea corecta a ficatului si a creierului. Este, de asemenea, utilizata in tratamentul pentru epilepsie la caini.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate