Ce presupune procesul de colocare server în serviciile de hosting?

0
Colocare server

Procesul de colocare server presupune inchirierea unui spatiu folosit de o companie de web hosting pentru propriul tau echipament. Acesta poarta denumirea de centru de date si contine generatoare care mentin toata structura hardware stabila inclusiv in cazul penelor de curent. In clipa in care achizitionezi un server, este indicat sa il lasi intr-un mediu de acest tip. Daca decizi sa-l folosesti acasa sau la birou, temperatura din exterior nu va fi una optima si pot aparea probleme. Iata ce trebuie sa stii despre acest aspect!

Cum functioneaza colocarea?

Colocarea este o facilitate oferita de furnizorii de gazduire web pentru companiile care vor sa inchirieze un spatiu si energie electrica, precum si sisteme de racire, sisteme de acces la internet, personal tehnic sau mijloace de securitate. Acest proces poate imbunatati latimea de banda, precum si viteza de incarcare pe website-uri multumita conexiunilor. De asemenea, rata de uptime ajunge la 99,99% si reduci din costurile pentru intreaga infrastructura. Asadar, te poti concentra mai mult pe afacerea ta si nu va mai fi nevoie sa investesti bugetul pe partea de IT.

Cum este realizat procesul de colocare server?

In functie de furnizor, vei avea optiunea de a-ti gazdui propriul echipament sau de a inchiria echipament suplimentar care va fi administrat ulterior. Avantajul principal al colocarii este faptul ca vei beneficia de un nivel de control mai mare, care nu este posibil daca iti doresti sa devii reseller. Spre exemplu, vei alege ce hardware si retea doresti sa administrezi, avand apoi acces fizic la componente. Acesta este un pas important daca vrei sa devii un furnizor independent si sa ai un sistem stabil pentru brand. Spatiul de colocare server poate dispune de UPS-uri de mare viteza, ce ofera protectie impotriva caderilor de tensiune si a socurilor. Mentinerea unui mediu placut este posibila cu ajutorul internetului de mare viteza si a traficului, care ramane nelimitat si monitorizat permanent. Protectia datelor are loc printr-un firewall profesional, care acopera spamul si atacurile DDoS. De asemenea, politicile de acces sunt unele stricte si datele raman permanent in siguranta.

Ce trebuie sa stii atunci cand inchiriezi un asemenea spatiu?

In trecut, multi furnizori acceptau orice configuratie de sistem, inclusiv cele din carcase minitower de tip desktop. De-a lungul timpului, acest lucru s-a schimbat si acum sunt utilizate rack-uri dedicate. Spre exemplu, serverele tale pot fi amplasate in rack-uri 42U cu masurile de 800x1000mm.

Costurile pentru spatiul comercial si cel pentru camere sunt eliminate, iar consumul de energie si al echipamentelor de racire ramane responsabilitatea furnizorului. Asadar, ai sansa ca intreg serverul sa fie functional in parametrii optimi si nu mai trebuie sa-l monetizezi sau sa te ocupi de backup.

Siguranta fizica in procesul de colocare server este asigurata de CCTV, usi de securitate, paza si de un acces limitat. De asemenea, exista sisteme care protejeaza echipamentele inclusiv in cazul unui incendiu sau a altui eveniment similar. Poti efectua operatiuni de restart sau schimbari in BIOS sau RAID, cu ajutorul unui card de acces de la distanta. Ai control complet, deoarece hardware-ul si software-ul folosite sunt proprietatea ta.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate