PREGĂTIRI PENTRU REFERENDUM ÎN JUDEŢUL NEAMŢ

0

În vederea organizării şi desfăşurării referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, Instituţia Prefectului – Judeţul Neamţ a constituit prin Ordin Comisia Tehnică Judeţeană, condusă de dl Ilie Dumitru Haralambie Mitea,  şi grupul tehnic de lucru al acesteia, coordonat de dna Daniela Soroceanu.

Între primele măsuri întreprinse au fost stabilirea numerotării secţiilor de votare şi a locaţiilor acestora precum şi stabilirea dimensiunii ştampilei Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Judeţene nr. 29 Neamţ şi pentru ştampilele de control ale secţiilor de votare. Ordinele Prefectului au fost transmise formaţiunilor politice parlamentare, autorităţilor administraţiei publice locale, structurilor teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi presei locale; de asemenea acestea au fost publicate  şi pe pagina de internet a Instituţiei Prefectului Judeţul Neamţ.

Primarii din judeţul Neamţ au fost informaţi cu privire la obligaţiile legale referitoare la comunicarea de propuneri pentru preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, la emiterea dispoziţiilor privind delimitarea şi stabilirea sediului secţiilor de votare, la preluarea de la Biroul judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Informatizată a Persoanelor Neamţ a celor două exemplare  ale listelor electorale permanente actualizate.

Printre alte acţiuni realizate în vederea referendumului pot fi amintite: stabilirea necesarului de liste electorale suplimentare şi stabilirea necesarului şi procedurilor de achiziţie pentru ştampila Biroului Electoral Judeţean şi ştampilelor de control ale secţiilor de votare.

În urma tragerii la sorţi care a avut loc luni, 09.07.2012, la sediul Tribunalului Neamţ, a fost desemnat preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 29 Neamţ pentru referendumul din 29 iulie, în persoana domnului judecător Iulian Mitrofan.

Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Judeţene nr. 29 Neamţ va funcţiona la următoarea adresă: str. Lt. Drăghiescu nr. 13, clădirea Hidroelectrica.

Până la această dată Instituţia Prefectului Judeţul Neamţ s-a încadrat în termenele Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, realizând toate acţiunile legale pentru buna desfăşurare a procesului electoral. Pentru informaţii actualizate cu privire la desfăşurarea referendumului se poate accesa adresa de internet a Instituţiei Prefectului Judeţul Neamţ – www.prefecturaneamt.ro – unde a fost creată o secţiune dedicată.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate