Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” – punte literară între cărţi şi autorii lor: Prietenii lui Guguţă şi întâlnirea cu Spiridon Vangheli

0

 

Delegaţia nemţeană care a participat la Concursul „La izvoarele înţelepciunii”, organizat de Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” din Chişinău în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ s-a întors acasă încărcată de premii şi memorabile trăiri. Amicala competiţie în care s-au întrecut cele două echipaje din Neamţ şi din Republica Moldova s-a desfăşurat în localitatea Donici din raionul Orhei (în parcul Casei memoriale „Alexandru Donici”), iar prestaţia elevului Indrei Ovidiu-Giulio (Tazlău) a fost răsplătită cu Premiul I, a elevei Bulai Beatrice-Elena (Costişa) cu Premiul II şi a elevului Savin Andrei-Alexandru (Girov) cu Premiul III, ceilalţi participanţi (Crăciun Radu-Valentin şi Curbăt Dănuţ-Vasile din Costişa, Molcăluţ Ana-Maria din Girov, Iftode Ana-Lorena din Răuceşti, Tudosă Ana-Maria din Târgu-Neamţ, Prisacă Alexia-Ştefania şi Stanciu Giulia-Denisa din Tazlău) primind menţiuni.


Toate distincţiile au constat în diplome, cărţi şi chiar sume de bani (lei moldoveneşti), dar recompensa cea mai aşteptată pentru meritul de a se fi dovedit buni cunoscători ai scrierilor lui Spiridon Vangheli, a fost – pentru toţi copiii – chiar întâlnirea cu marele scriitor. De altfel, despre acest eveniment important în viaţa lor, copiii din Neamţ au avut ocazia de a face emoţionante declaraţii şi mass-mediei din Chişinău.
Între surprizele şi bucuriile oferite echipei din Neamţ s-au aflat: o excursie prin Chişinău, ce a inclus cele mai importante obiective ale acestui impresionant oraş, între care Catedrala Mitropolitană „Naşterea Maicii Domnului” (cu celebrul Arc de Triumf), Grădina Publică „Ştefan cel Mare”, la intrarea căreia străjuieşte statuia Marelui şi Sfântului Voievod, „Aleea Clasicilor” din aceeaşi grădină publică, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, „Biblioteca Picilor” – Filială a Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” şi Grădina Zoologică. De asemenea, copiii au vizitat şi alte locuri încărcate de istorie, precum cele din Orheiul vechi, cu seculare chilii săpate în pereţii de calcar şi sedimente diluviene de pe malurile Răutului.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate