Checuri si cozonaci deliciosi, cu o tava detasabila dreptunghiulara – secretul fiecarei gospodine

0

La final de saptamana, fiecare gospodina simte nevoie sa ii rasfete pe cei dragi cu un deliciu pe masura unei saptamani aglomerate, iar cele mai accesibile retete sunt cele de chec si alte prajituri delicioase, precum pandispanul, cozonacii si alte asemenea. Pe anytacooking.ro, va asteptam cu mai multe modele de tava detasabila dreptunghiulara, care va poate fi foarte necesara in momentul in care intentionati sa preparati bunataturi pentru cei dragi.

O gospodina adevarata are mereu tot ceea ce ii trebuie la indemana, insa cum instrumentele necesare in bucatarie evolueaza si ele odata cu tehnicile de a gati, pe anytacooking.ro v-am pregatit suprize dupa surprize, asa ca, va asteptam acum sa comandati tava chec silicon detasabila. Prin urmare, daca veti alege sa comandati acest tip de tava detasabila, preparea prajiturilor va deveni o reala placere pentru tine, dar mai ales pentru cei dragi tie, care iti vor multumi pentru ca le faci weekendul mai dulce. Mai mult decat atat, pentru gospodinele care gatesc adesea si obisnuiesc sa faca cozonaci cu ocazia sarbatorilor Pascale sau a celor de Craciun, venim cu o veste excelenta, asa incat, va punem la dispozitie pentru comenzi posibilitatea de a cumpara tava cozonac silicon. Uita de vechile tavi de la bunica, care iti ardeau cozonacii si cumpara acest tip de tava din silicon, iar cozonacii tai vor iesi pufosi, gustosi si rumeniti atat de este necesar, numai cu aceasta tava detasabila.

De asemenea, fiecare gospodina care vrea sa isi usureze munca in bucatarie trebuie sa aiba la indemana oricand o tava reglabila pentru prajituri, asa incat nu doar gustul dulciurilor conteaza, ci si forma lor. Fii sigura ca musafirii sau persoanele dragi din familia ta te vor cataloga ca fiind o experta in prajituri. Totusi, nu este nimic magic in spate, ci trebuie doar sa ai ceea ce iti trebuie la momentul potrivit si, bineinteles, multa, multa dragoste.

Asadar, mai jos, va prezentam o reteta de chec delicioasa, insa pentru a-l pregati ca la carte aveti nevoie, evident, de o tava detasabila pentru chec.  Reteta aceasta de chec cu cacao este foarte simpla si usor de pregatit acasa, intr-un weekend. Primul pas presupune separarea albusurilor de galbenusuri, iar albusul punem in bolul mixerului, impreuna cu praful de sare. Apoi, incepem sa mixam la o viteza medie, dupa care vom intensifica usor. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o spuma lucioas. Ulterior, adaugam esenta de vanilie si mixam, pana cand vedem ca spuma este destul de tare si lucioasa, precum o bezea. Mixam mai departe pe treapta mica si adaugam cate un ou pe rand, dupa care mixam 30 de secunde la aceeasi viteza. Omogenizam praful de copt cu faina si incepem sa cernem peste spuma obtinuta cu mixerul, apoi incorporam cu ajutorul unei spatule. Acest pas trebuie executat cu miscari lente si circulare de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din aluat. Asa va fi checul cu cacao pufoasa. La urma, adaugam si uleiul, apoi omogenizam.

Checul se va coade intr-o tava de silicon cu dimensiuni de 26 pe 10 cm. Ungem tava cu unt, dar folosim si putina faina. Punem 70% din compozitie in tava, iar peste cea ramasa cernem cacao si omogenizam. Aluatul de cacao vine peste cel de vanilie si ca sa avem un rezultat mai frumos si un aspect seducator, cu ajutorul unui bat, vom amesteca putin culorile. In final, com coace checul la 150 de grade, timp de 35-40 de minute. Dupa ce raceste putin, checul nostru pufos cu cacao poate fi gata de gustat. Pofta buna tuturor!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate