Drumuri blocate la Piatra-Neamț „ca să nu mai treacă țiganii”

6

Mai mulți țigani (așa ne-au rugat ei să le spunem, nu rromi) din zona Gara Veche – Piatra-Neamț ne-au adus la cunoștință că au blocate cu dale de ciment două căi de acces spre zona unde locuiesc, ei fiind nevoiți să ocolească acele străzi ca să ajungă acasă cu atelajele sau mașinile.

Una dintre căile de acces este un podeț ce vine dinspre strada Izvoare, podeț care, din ce spun țiganii, a fost blocat de niște oameni care stau în zonă cu motivația ”să nu mai treacă țiganii cu căruțele”.

A doua cale de acces blocată este un drum care venea dinspre fosta fabrică de cărămidă. Această cale de acces blocată nu este de natură să le afecteze foarte mult deplasarea, fiind folosită mai rar, dar ca gest este de natură să irite spiritele în zonă.

Nu știm care sunt motive pentru care s-au blocat aceste căi de acces, dar pe acest subiect tindem să dăm dreptate țiganilor când spun că astfel de gesturi par ostentative și sunt de natură să ofenseze minoritatea care locuiește în această zonă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
  1. Florin spune

    Unde-i lege, nu-i tocmeală!
    Dacă oamenii au început să-și facă singuri reguli și, hai să spunem, legi, să impună restricții concetățenilor sau vecinilor, este pentru că ceva nu este în regulă. Și eu locuiesc într-o zonă în care unii concetățeni au propriile legi. Ceilalți, majoritarii, nu pot fi acuzați de discriminare pentru că nu pot fi de acord cu aruncarea mizeriilor din curțile (minoritarilor) direct în albia râului, sau cu păscutul cailor pe sub balcoanele oamenilor, sau cu răsturnatul containerelor de gunoi șamd.
    Avem poliție locală, avem primar și consilieri locali, avem gardă de mediu.
    AVEM?
    PS – ca o completare la cele de mai sus, vă invit să fotografiați albia pârâului Cuejdi în amonte de Kaufland. De la podul pietonal din zona Carpați – Dărmănești.

  2. Nicu spune

    Cel de la fabrica de caramida a fost blocat ca sa nu mai arunce gunoiul.

  3. cipandeil spune

    pentru stiinta dvs., d-le reporter, a doua cale a fost blocata pentru ca sa nu sa se depoziteze gunoaie pe malul pr.Potocina, de catre…. cetatenii din zona. daca faceati o oarecare documentare ati fi aflat motivele blocarii acestor cai de acces… pe prima cale se treceau cu carutele si alte atelaje sau chiar masini fara ca acest podet sa fie destinat pt. asa ceva

    1. Heiteru spune

      Foarte bun comentariul!

  4. Ioan B. spune

    Sa fie deblocate imediat.Iar vinovatii sa fie pedepsiti pentru discriminare si obstructionarea liberei circulatii.E bine ca rromii incep sa se trezeasca si apeleaza la presa.

  5. Adina spune

    Pai si tu asta care le dai dreptate, unde stau țiganii acolo ?! Au acte, case, proprietăți ? Hai sa facem fiecare ce vrem

    ADMIN: Au acte, au proprietăți….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate