A murit în fața unui magazin, acum puțin timp

3

Cu ceva timp în urmă un bărbat a murit în fața unui supermarket din Piatra-Neamț. Din respect pentru familia sa, nu vom da mai multe detalii, nu vom atașa niciun video, ci vrem să atragem un semnal de alarmă.

Echipajul medical a venit extrem de repede, nimic de spus, însă în cazul unui stop cardio-respirator fiecare secundă contează. Poate dacă în acele câteva minute care s-au scurs până la sosirea ambulanței cineva ar fi știut să inițieze manevrele de resuscitare, omul ar mai fi trăit. Sau poate că nu, nimeni nu poate ști.

Nu avem nici cele mai elementare noțiuni de prim-ajutor, și nu conștientizăm cât de valoroase sunt până nu ne trezim față în față cu o asemenea tragedie. Nu doar cadrele medicale sunt obligate să posede asemenea cunoștințe, e o datorie civică pe care ar trebui să o tratăm cu seriozitate, indiferent de pregătirea noastră.

Mergeți la un curs, oameni buni, urmăriți un tutorial pe youtube, cumpărați-vă o broșură explicativă, nu se știe niciodată când veți fi puși în fața unei situații limită. Ceea ce învățați astăzi e posibil să vă poată salva copilul, părintele, partenerul de viață sau pe cineva drag vouă.

Condoleanțe familiei!

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. TIBI spune

  Dumnezeu sa l Odihnească ! Trebuie avut Habar și de acele Noțiuni despre care faceți vorbire . Chestiunea. E că și de ar avea știință., Eu unul mă îndoiesc că Cineva ar apleca asupra altuia să i facă compresii , sufletul prin gura ,etc IN condițiile in care RECUNOSTIINTA e o floare Rară la Români , Acum. Nu Generalizam ,Dar venit la Spital peste Dr in unele cazuri , și nu numai conaționalii , Se întâmplă Ceva , Auleo l ai Ucis pe , tata , fratele , mamica , etc , Ce te Bagi TU ești Doctor , Te trezești cu Dureri de cap , fara să vrei . Știm cu toții Ce Armonie și Iubire de Semeni. este la momentul actual intre Oamenii din tara asta . De ce sa Nu o recunoaștem . De aici se pot vedea cauzele , efectele și consecințe . ( Intr o vreme te. Învață ce e in clip pe la școala auto , D na care acum e Manager la H Bicaz )

 2. Maria spune

  Cine era omu cum il chema

  1. Mishu spune

   De ce nu vă deschideți o firmă de pompe funebre, că talent, aveți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate