Gabriel (cel cu 9 vieți) din Săvinești terorizează șoferii și localnicii

2

La redacție am primit o sesizare cu privire la comportamentul lui Gabriel (cel cu 9 vieți) din Săvinești. Despre Gabriel am scris în repetate rânduri, fiind un cunoscut al șoferilor care de cele mai multe ori trebuie să îl evite în trafic. (click aici)

Mai nou, se pare că și localnicii au probleme cu el. Citiți sesizarea de mai jos:

„Gabriel adună câini de prin comună, câini care sar la copii și chiar la adulți. Trăiește într-o mizerie de nedescris, adună toate gunoaiele, le și arde, e scandalagiu, mereu beat, doarme des pe stradă în speranța că poate îl atinge vreun șofer și îl poate extorca de bani să nu facă plângere. Proprietarii pământului pe care își face veacul Gabriel au pus, după multe insistențe, o plasă subțire, dar n-au îngrădit tot, permițându-i să locuiască în continuare acolo.

În acea zonă e o comunitate cu mulți copii și deja câinii au atacat doi dintre ei. Câinii devin agresivi în general când Gabriel este „acasă”, crezând în sinea lor că-l apără. Dar de multe ori e aproape în comă alcoolică și nu-și poate liniști câinii. Pe lângă problema asta, mai vine câteodată cu un alt om al străzii și fac scandal, apoi ne zic nouă să chemăm poliția, salvarea. Nimeni nu-i poate face nimic, a fost primit să locuiască la fratele lui, să fie spălat, îmbrăcat etc., dar lui îi place mizeria.

Caută prin gunoaiele ce le scoatem vinerea, le adună, le dă foc. Chiar ieri, când am îngrădit noi porțiunea rămasă, el devenise agresiv și am decis să-l filmez. S-a liniștit apoi când i-am explicat că ne sperie copiii. S-a dus apoi în strada principală și s-a așezat acolo, înconjurat de câinii lui și s-a pus pe consumat spirt medicinal, a mai încurcat și circulația rutieră, toate mașinile claxonându-l și evitându-l. ”

Autoritățile locale și, îndeosebi, primăria Săvinești au făcut tot posibilul să se implice în acest caz. S-a sesizat proprietarul terenului respectiv, s-a îngrădit zona, însă Gabriel a reușit să intre din nou acolo. Se pare că are, totuși, o familie, iar doar aceasta este îndeptățită să ia măsurile legale pentru o eventuală încadrare în grad de handicap sau internare/instituționalizare într-o unitate de profil.

Materialul video primit, mai jos:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Horciu DANIEL PRIMAR al Comunei savinesti spune

    Terenul unde s-a stabilit este a unei doamne Veronica Robotica, din Piatra Neamț. Exista o clădire unde tot Gabriel a dat foc acum doi ani. NOI administrația locală am făcut demersuri ( probate cu acte) in ceea ce priveste locația. In acest an in urma demersurilor, d- na Robotica și- a împrejmuit proprietatea ( se vede in filmare) ….. Ce putem noi ADMINISTRATIA LOCALA cand Gabriel are rude ce se pot si raspund de el? Ce putem face noi cand proprietățile private sunt lăsate de izbeliște? Putem sa plătim…bani cand va fi decesul…. Poliția nu se auto sesizează?

  2. Horciu DANIEL PRIMAR al Comunei savinesti spune

    Sunt primarul comunei SAVINESTI. Gabriel este ” vedeta” noastră? Va spun ca NU. Are locuinta pe strada Gradinarilor, nr . 1 chiar… Nu sta acolo, de ce va spunem tot noi administrația locală, ultima iarna ( acum două ierni) a locuit cu rudele și….. Iarna trecută a avut piciorul rupt si noi primaria am reusit si PLATIT cazarea lui pe perioada ” ghipsului”. Nu este nebun , Nu are probleme psihice… este Gabriel!!!! Noi administrația publică din SAVINESTI am făcut TOT ce putem legal sa …. Are , frați, unchi, matusi… care au calitatea legala a se ocupa de el. Chiar acum este într-un proces de parte cu rudele….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate