Donatii pentru zonele afectate de inundatii

0

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat ministrului administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, deblocarea de la Rezervele Statului a unor cantităţi de produse de primă necesitate pentru populaţia evacuată din zonele afectate  în urma creşterii debitului râului Siret ( aproximativ 8000 de persoane).

Ajutorul solicitat constă în conserve de carne, conserve de legume, conserve de peşte, pateu de ficat, zahăr, pâine, orez, apă la PET-uri de 1,5 litri, pături şi suplimentarea cantităţii de motorină alocată.

 Totodată, în acelaşi scop de a ajuta pe cei afectaţi, prefectul judeţului împreună cu specialiştii de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, au decis organizarea unei activităţi de colectare ajutoare de la populaţie şi de la persoane juridice care doresc să doneze.

 „ Vom organiza două puncte de colectare a ajutoarelor. Aş dori să fac un apel spre cei care doresc să ajute, să doneze în special alimente nealterabile şi cu termen mai lung de valabilitate, articole de îmbrăcăminte şi lenjerie de pat, cu rugămintea  să fie nouă sau în stare foarte bună şi curăţată,  şi, deasemenea pături” a declarat prefectul Mihai Archip.

 Centrele de colectare ajutoare sunt organizate în municipiul Piatra Neamţ – la sediul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi în municipiul Roman la sediul Detaşamentului de Pompieri.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate