Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întâlnit în şedinţă extraordinară

0

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întâlnit în şedinţă extraordinară, astăzi, 1 iulie a.c., pentru analizarea situaţiei produse în urma inundaţiilor şi luarea măsurilor imediate care se impun. La şedinţă a participat ministrul economiei comerţului şi mediului de afaceri, Adriean Videanu, şi directorul Hidroelectrica, Mihai David, prezenţi în judeţul Neamţ.

Ministrul Adriean Videanu a comunicat membrilor Comitetului obiectivele prioritare ale Guvernului în situaţii de urgenţă şi anume salvarea vieţilor omeneşti, punerea în siguranţă a bunurilor şi măsuri de prevenire a producerii unor noi dezastre.

„În zonele cu risc de inundaţii populaţia trebuie evacuată chiar împotriva voinţei lor, pentru că viaţa este mai importantă decât orice. După retragerea apelor trebuie realizată o evaluare serioasă şi reală a pagubelor pentru a fi accesat Fondul European de Solidaritate. Totodată, din rezervele statului vom pune la dispoziţie celor care au nevoie hrană şi apă. Dacă toate forţele cu responsabilităţi vor fi mobilizate sperăm să trecem cu bine această perioadă critică. Să ne concentrăm pe soluţii”, a spus ministrul Adriean Videanu.

La rândul să, prefectul Mihai Archip, a prezentat o primă evaluare a situaţiei din judeţ şi a mulţumit pentru sprijinul primit din partea Guvernului.

„Suntem în continuare în alertă maximă. Sunt mobilizate în teren toate resursele umane şi materiale pentru a interveni pentru ca pagubele să fie cât mai mici. În Rotunda şi Buruieneşti evacuarea populaţiei aflate în zona de risc este în acum desfăşurare. Soluţii tehnice pentru prevenirea producerii unor situaţii de urgenţă sunt , lipsesc doar mijloacele materiale” a spus prefectul Mihai Archip.

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat o serie de soluţii tehnice necesar a fi luate pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă. Ministrul a solicitat ca toate aceste măsuri operative să fie centralizate în regim de urgenţă pentru a se întocmi un Memorandum pe care să-l supună aprobării Guvernului, în cursul zilei de mâine, 2 iulie a.c..

După această intâlnire, ministrul, prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean şi ceilalţi şefi ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu, au plecat pe Valea Muntelui, ultima zonă afectată ca urmare a ploii căzute în cursul nopţii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate