Atelierul de lucru – „Violența domestică, între percepție și intervenție”

5

Miercuri, 22 aprilie, între orele 10 – 16, în cadrul Complexului Muzeal Județean Neamț (Muzeul de Istorie și Arheologie) a avut loc Atelierul de Lucru „Violența în familie – experiențe și intervenție”, realizat printr-o cooperare transnaţională şi interregională în scopul creșterii conștientizării și combaterii violenţei domestice împotriva femeilor.

Atelierul de lucru a fost organizat în cadrul proiectului „FEMINTEGRA – integrarea profesională, socială și personală a femeilor dezavantajate prin inserția pe piața muncii”, proiect creat pentru a inspira și sprijini femeile aflate în situație de risc, să își descopere și să își valorifice potențialul.

Sociologul Sebastian Amariei a realizat o descriere succintă a acestui eveniment care s-a desfășurat în cursul zilei de astăzi, în două etape, prima etapă fiind una conceptuală, iar cea de-a doua formată din diverse scenarii, aplicații practice și jocuri de rol ce au avut ca scop implicarea activă a invitaților.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
  1. iULIANA spune

    Problema violentei domestice este foarte serioasa deoarece si are multe efecte secundare.Un copil crescut intr-un astfel de mediu de cele mai multe ori devine el insusi agresor.Noi dorim sa ne indreptam atentia si asupra agresorului deoarece de celemaimulte ori are nevoie de sprijin dar nu accepta.Dorim sa venim cu propuneri privind modificarea legii privind violenta domestica in sensul in care agresorul sa fie inclusintr-un program obligatoriu de evaluare psihiatrica si psihologica,Poate trece printr-o perioada dificila care l-a afectat si nu stie cum sa gestioneze acest lucru.Totul trebuie sa sefaca cu o monitorizare serioasa incat daca se incalca programul impus agresorul sa fie chemat in instanta.Acest model functioneaza foarte bine in America si Canada.Daca la noi legea prevede dar nu urmareste nimeni respectarea ei agresorul nu este interesat de acest program.

    1. feraru marcel spune

      Flori de spirit ! Cu cat se traieste mai greu in Romania, cu cat creste mai tare saracia si lipsurile, astfel incat viata in doi devine mai problematica, cu atat mai multi „deontologi”, oameni de bine, propovaduitori ai solutiilor occidentale de rezolvare a problemelor, vor aparea ! Partea PROASTA, e ca multi castiga un ban de pe urma bla-blaului asta pentru maimute……. Venim si cu aere docte, punem diagnostice si dam solutii…. Chiar asa…?? Ii dam pe mana psihologului ? Si pe….ala….cine-l plateste ? Statul ? F. BINE, le asiguram astfel la vreo 100 de „aia” venituri suplimentare. Nea Ghita de la Pocnita din Deal, are in gene, in vene, adica-n sange, comportamentul asta, transmis din mosi stramosi ! Daca a urmat scoala la fff…..foarte fara frecventa si-a mai asistat cand tac-su taia porcul sau junica, atunci nici „mama”psihologului n-are ce-i face !! Nea Ghita si alte vreo 15 mil. injura ca la usa cortului, folosind cu precadere zona feminina ca directie. Si ne mai miram ca prima grija, dupa nunta, e sa-i arate muierii cine-i seful in casa ? Scoala scoate de cativa ani luzari fara educatie, care-si cumpara diplome si vor ajunge batausi cu gulere albe ! Romania „se trage” inapoi, asa ca sa nu ne mire recrudescenta obiceiurilor pamantului in sec XXI

      1. Lolita spune

        Datorita aderarii la UE trebuie sa fie integrat si sistemul lor de aducere la normal. Avem si noi multi psihologi care nu au loc de munca iar aceasta problema definita ca violenta in familie va crea multe locuri de munca pentru societate.Progres in stil european. Guvernul face numai lucruri bune……

  2. feraru marcel spune

    AHA !……. Facim oleaca di apgreid, ca sa ni mai saltam constiinta, mai ales in ceea ci privesti femeile cu cojones, cari, n-asa iau batai, mai ceva ca alea cu pectorali imensi si abdomenul lasat peste curea ! Fimeia, sa spuni, ca nu trebui s-o palesti, nici macar c-o floricica…. Altii, mai practici, folosesc melesteul sau coada di matura ! Pi principiu’ strabun : „fimeia nebatuta-i ca moara neferecata”! Amu, pi buni, da’ io am senzatia, ca intalnirile astea se fac, pentru ca multi baieti cu carte si diplome colorate, se cam comporta identic cu cei care le provoaca atata scarba ! Ca doar n-o sa vina GHIO, sa urmareasca doctul discurs, al specialistului…. Si nici MARGHIOALA ! DIXIT !
    AH….LA MULTI ANI MIE SI TUTUROR CELOR CARE POARTA NUMELE DE : GHEORGHE, GEORGE(CA PI MINI) SI……GHIO !!! Ce ? Si ultimii e tot bipezi, ca ursul, da’ traiesc in comunitate ! Multumesc !

    1. feraru marcel spune

      Poate ca cineva isi aduce aminte ce i-a raspuns tiganul, judecatorului, atunci cand acesta i-a spus, sa nu-si mai loveasca nevasta peste gura, ci sa-i dea, o palma doua peste fund…. Apoi, dom’ judecator, a matale-o fi rea da cur, da’ a mea-i da gura !!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate