Lansare de carte şi recital cameral, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

1

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ a găzduit miercuri, 22 aprilie 2015, ora 13.00, în Sala „Cupola” două evenimente: lansarea volumului „Iisus Hristos. Creştinismul. Biserica – o antologie de autori, texte şi teme din al doilea mileniu creştin”, semnat de scriitorul Dan Iacob și un recital susţinut de lector univ. dr. Raluca Dobre şi lector univ. dr. Ioana Stănescu.

Volumul „Iisus Hristos. Creştinismul. Biserica – o antologie de autori, texte şi teme din al doilea mileniu creştin” ce poartă semnătura scriitorului Dan Iacob a fost prezentat de protopopul de Piatra Neamţ, preot Valentin Tofan şi de prof. dr. Mihai Floroaia.

„Cartea lui Dan Iacob este, realmente, un eveniment pentru cultura creştină, este o contribuţie majoră la înţelegerea modului în care a fost receptată imaginea lui Iisus Hristos în o mie de ani de creştinism, ani ai frămîntărilor decisive pentru istorie şi pentru evoluţia omului modern. Cartea e un apostolat făcut de Dan Iacob în mai bine de două decenii de studiere a surselor bibliografice”, a afirmat moderatorul manifestării, Adrian Alui Gheorghe.

Recitalul cameral, realizat în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, în programul căruia s-au regăsit lucrări ale compozitorului Georg Friedrich Händel, a fost susţinut de lector univ. dr. Raluca Dobre – vioară şi lector univ. dr. Ioana Stănescu – pian.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. simion dumi spune

    Primele amintiri „din copilarie” in biserica le am cu bunicul Gheorghe C. punand luminari in candelabru. Atunci in biserica de lemn nu era instalatia electrica si femeile puneau manunchiul de luminari in mana bunicului care se ajuta de un scaun din lemn cu gaura in mijloc pentru a umple candelabrul, numit atunci , acolo-n sat „policandru…Si parintele , Dumnezeu sa-l bucure-n Rai…canta dumnezeieste, Sfinte Dumnezeule si -mi amintesc cum citea Acatustul…Nu stiu daca citesc vreodata Acatistul…fara sa mi-l amintesc pe parintele Ioan Macovei… Eram prin clasa a V-a cand am inceput sa cant la deniile saptamanii patimilor Domnului…
    La terminarea clasei a 8-a, mama a mers la Sfantul Maslu la parohia vecina , la parintele vestit ca are Har, Gheorghe Filip, care m-a cucerit cu predicile inspirate si dragostea parinteasca … El mi-a deschis orizontul infinitului spiritual, m-a incendiat cu focul dragostei de Dumnezeu si Cuvantul Sau…
    Astazi, de Sfintul mare mucenic Gheorghe port pioasa amintire parintelui Gheorghe pe care nu-l cunosteam decat partial ca vrednic slujitor. Adevarata sa personalitate si parte din faptele sale le-am descoperit la inmormantarea sa… Vesnica sa-i fie pomenirea in imparatia Domnului!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate