Roțile Schimbării merg mai departe

1

Miercuri, pe 22 aprilie 2015, incepand cu ora 12.00, etajul 1 din incinta Mall Galeria din Piatra Neamţ a găzduit  seminarul cu tema ”Abilități de viață independentă pentru utilizatorii de scaune rulante”  organizat în cadrul proiectului ”Roțile Schimbării merg mai departe”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Intrenațională USAID unde persoane cu dizabilități locomotorii au primit scaune rulante adaptate nevoilor lor, în cadrul unui eveniment organizat de Fundația Motivation România.

Participanții la seminar au primit echipamente de mobilitate personalizate, care îi vor ajuta să fie independenți, să iasă din casă și să devină membri activi ai comunităților din care fac parte. Pentru ca acest lucru să fie posibil, scaunele rulante au fost prescrise și adaptate de echipa Motivation în conformitate cu diagnosticul și abilitățile utilizatorului, respectând principiile Organizației Mondiale a Sănătății.

O dată cu echipamentele de mobilitate, cei 11 adulți și 3 copii cu dizabilități locomotorii au primit și instruire pentru utilizarea lor de la specialiștii din echipa Motivation Neamt, un kinetoterapeut și un instructor de viață independentă, care este el însuși utilizator de scaun rulant. S-au discutat teme legate de prevenirea complicațiilor medicale asociate dizabilității și s-au facut demonstrații de manevrare a scaunului rulant.

La eveniment au fost invitaţi și reprezentanți ai autorităților locale de la Primaria Piatra Neamt și ai ONG-urilor din Neamţ.

Seminarul „Abilități de viață independentă pentru utilizatorii de scaune rulante” poate fi realizat datorită sprijinului generos al poporului American prin proiectul „Roțile Schimbării merg mai departe – către furnizarea adecvată a scaunelor rulante, accesibilitate și sport pentru participarea persoanelor cu dizabilități din România la viața socială” (continuare), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională – USAID, prin grantul SPANS 033, în perioada 1 iulie 2014 – 30 aprilie 2015.

Seminarul marchează și încheierea proiectului, care a avut drept scop reducerea numărului de utilizatori de scaune rulante imobilizați la domiciliu prin încurajarea participării acestora la activităţi sportive, culturale și recreative.

Până la sfârșitul lunii martie, în cadrul proiectului au fost livrate 1417 scaune rulante. Printre celelalte activități derulate în cadrul proiectului se numără organizarea de seminarii și tabere de recuperare activă, caravane mobile, ateliere pe tema accesibilității, tabere sportive, antrenamente și demonstrații de sport în scaun rulant, evaluarea gradului de accesibilitate a clădirilor și includerea lor în Harta accesibilității, disponibilă pe www.accesibil.org, precum și oferirea de servicii de consiliere și grup suport pentru utilizatorii de scaune rulante.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. elena spune

    multumesc foarte mult pt sprijinul acordat mamei mele

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate