71 de cazuri de abuz asupra copiilor în februarie

0

copil-pierdutServiciul de Prevenire și Intervenție Rapidă în Cazuri de Abuz, Neglijare, Exploatare a Copilului din cadrul DGASPC Neamț a instrumentat pe parcursul lunii februarie 71 de cazuri, dintre care 41 au fost în mediul urban iar 30 în mediul rural.
În luna ianuarie 2015 s-au instrumentat 34 de cazuri, 24 fiind în mediul rural iar 10 în mediul urban.
Din punct de vedere al formei de maltratare, cele mai multe cazuri instrumentate de specialiștii DGASPC Neamț în luna februarie au fost de neglijare.
Astfel, s-au înregistrat 29 de cazuri de neglijare, 12 cazuri de abuz emoțional, 11 cazuri de comportament delincvent, 7 cazuri de abuz fizic, 6 cazuri de abuz sexual, 4 cazuri de copii dispăruți de la domiciliu și 2 cazuri de abuz instituțional.
Specialiștii au propus plasamentul de urgență pentru 4 copii cărora le erau neglijate în familie nevoile de dezvoltare și 2 măsuri de protecție specială (supraveghere specializată în cadrul familiei), pentru doi adolescenți care au săvîrșit fapte penale și care nu au împlinit vîrsta răspunderii penale.
Evaluările complexe ale situațiilor de maltratare au fost realizate prin deplasarea în teren a echipelor interdisciplinare (asistent social, psiholog și jurist, dacă a fost cazul) și prin colaborarea cu autorități locale, cadre didactice, medici, polițiști, preoți, etc. În cazurile instrumentate, s-a oferit asistență, sprijin și consiliere, atît în mediul cel mai apropiat al copilului cît și la sediul DGASPC.

DGASPC Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate