7 beneficii ale ascultării muzicii, conform științei

0

De ce trăim pentru muzică? La nivel molecular, cercetările arată că ascultarea de muzică ne îmbunătățește bunăstarea mentală și sănătatea fizică.

Plăcerea depășește cu mult momentul actual, deoarece influențează direct rezultatul hormonilor noștri și al funcționării cognitive. În timp ce cercetările au sugerat că oamenii care cântă la instrumente sunt mai inteligenți, există și o mulțime de beneficii pentru pasionații de muzică.

Iată o listă cu câteva avantaje pentru a asculta muzica preferată la un sistem de sonorizare de acasă, în mașină, pe un sistem de boxe auto profesionist sau la birou sau la sală, în căști:

1. Muzica crește fericirea

Acest lucru ar putea părea evident, dar raționamentul chimic natural este destul de incredibil. Dacă vreți vreodată nevoie de un impuls emoțional, să știți că este nevoie doar de 15 minute pentru a asculta melodiile preferate pentru a obține un boost natural. Acest lucru se datorează faptului că creierul eliberează dopamină, un neurotransmițător care duce la creșterea sentimentelor de fericire, emoție și bucurie, atunci când ascultați muzica care vă place.

2. Muzica îmbunătățește performanța în alergare

Oamenii de știință au descoperit că alergătorii care ascultau muzică motivațională rapidă sau lentă alergau mai repede decât alergătorii care ascultau muzică calmă (sau alergau fără muzică deloc) într-o linie de 800 de metri. Cheia îmbunătățirii performanței dvs. de alergare constă în alegerea muzicii, ceea ce vă inspiră să mergeți mai departe.

3. Muzica scade stresul în timp ce crește starea generală de sănătate

Muzica are un efect direct asupra hormonilor noștri. Dacă ascultați muzică de care vă bucurați, aceasta scade nivelul hormonului cortizol din corpul dvs., contracarând efectele stresului cronic. Stresul cauzează 60% din toate bolile și bolile, astfel încât nivelurile mai mici de stres înseamnă șanse mai mari de bunăstare generală.

Un studiu a arătat chiar că un grup de oameni care cântau la diverse instrumente de percuție și cu vocea și-au stimulat sistemul imunitar în comparație cu oamenii care ascultau pasiv; în timp ce sănătatea ambelor grupuri a fost afectată pozitiv de muzică, grupul care cânta la instrumente și / sau cu vocea a avut rezultate mai bune.

4. Muzica îmbunătățește somnul

Peste 30% dintre oameni suferă de insomnie. Un studiu a arătat că ascultarea muzicii clasice sau relaxante în decurs de o oră de la culcare îmbunătățește semnificativ somnul, în comparație cu ascultarea unei cărți audio sau fără a face nimic înainte de culcare. Întrucât știm că muzica ne poate influența în mod direct hormonii, nu are sens decât să ascultăm niște Beethoven înainte de culcare, când avem nevoie de un somn bun.

5. Muzica reduce depresia

Muzica are un efect direct asupra hormonilor noștri; poate fi chiar considerat un antidepresiv natural. Acest lucru se datorează faptului că anumite melodii provoacă eliberarea de serotonină și dopamină (neurotransmițători) în creier, ceea ce duce la creșterea sentimentelor de fericire și bunăstare. De asemenea, eliberează noradrenalină, care este un hormon care invocă sentimente de euforie.

Peste 350 de milioane de oameni suferă de depresie în întreaga lume, iar 90% dintre ei suferă și de insomnie. Cercetările de mai sus au constatat, de asemenea, că simptomele depresiei au scăzut doar în grupul care a ascultat muzică clasică sau relaxantă înainte de culcare.

Un alt studiu a demonstrat că anumite tipuri de muzică pot fi benefice pacienților cu simptome depresive. Interesant este faptul că, în timp ce muzica clasică și relaxantă a sporit stările de spirit pozitive, techno și heavy metal au adus oamenii mai mult în jos.

6. Muzica vă ajută să mâncați mai puțin

Potrivit cercetărilor, combinația de iluminare ușoară și muzică îi determină pe oameni să consume mai puține alimente (și să se bucure mai mult de ele). Muzica ca următoare dietă în tendințe? Sună destul de ușor!

7. Muzica vă elevează starea de spirit în timp ce conduceți

Cine nu este vinovat că ascultă muzică la maxim pe autostradă? Un studiu a constatat că ascultarea muzicii vă influențează în mod pozitiv starea de spirit în timp ce conduceți, ceea ce duce evident la un comportament mai sigur și la mai puțină furie pe drum. Deci, asigurați-vă că vă puneți albumul preferat în sistemul de boxe auto, înainte de a porni la drum.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate