Psiho-oncologia – un pas important in lupta cu boala

0

Atunci cand o persoana este diagnosticata cu o maladie maligna precum cancerul, toate procesele realizate in combaterea bolii sunt greoaie si foarte stresante pentru pacient, dar si pentru familia acestuia. De aceea, psiho-oncologia este un pas esential in recuperarea si sprijinirea celor aflati in aceasta situatie, pentru ca ei sa poata faca fata situatiei cat mai bine. 

Descopera cat mai multe despre psiho-oncologie si despre beneficiile ei!

  1. Principiul de functionare al sedintelor

Foarte multe persoane care prezinta o astfel de boala tind sa se descurajeze, sa fie anxioase si depresive, iar psiho-oncologia vine in ajutorul lor pe toata durata tratamentului. De cele mai multe ori, pacientii sunt sprijiniti sa accepte situatia in care se afla, pe cat de mult posibil si invata cum sa isi imbunatateasca modul in care privesc viata. Desi este un domeniu mai putin cunoscut in Romania, pe site-ul Mazecenter.ro vei gasi terapeuti si psihologi specializati, care sunt pregatiti sa duca aceasta lupta alaturi de pacientii lor. In cazul in care vrei sa afli mai multe detalii, da click aici si nu ezita sa te interesezi cat mai bine despre acest subiect. Chiar daca suferinta fizica nu se poate trata de psihologie, simptomele psihice sunt la fel de importante si trebuie gestionate ca atare.

  1. Imbunatateste calitatea vietii

Radioterapia si toate procedurile care implica un nivel mare de durere fizica, ataca si psihicul pacientilor diagnosticati cu cancer. De cele mai multe ori, acestia isi pierd interesul pentru activitatile de zi cu zi, nu mai gasesc placere in anumite obiceiuri pe care inainte le adorau, nu se mai considera persoane atat de importante pentru societate si, de asemenea, au schimbari drastice in apetit, in odihna si energie. Toate aceste lucruri cresc nivelul de anxietate si de depresie, iar pacientii se simt intotdeauna obositi si slabiti. De aceea, psiho-oncologia ofera suport atat pentru cei diagnosticati, cat si pentru familiile lor, care nu stiu sa gestioneze situatiile si starile prin care trece o persoana cu maladie maligna.

  1. Ajuta pacientii sa mearga mai departe in viata

Sedintele de psiho-oncologie sunt importante pe tot parcursul tratamentului, dar si dupa ce un pacient s-a vindecat. Majoritatea dintre acestia traiesc cu frica recidivarii, refuza sa aiba copii din teama de a nu transmite boala mai departe, prezinta probleme de concentrare si au tulburari de stres posttraumatic. Chiar daca toate acestea sunt motive reale de ingrijorare, psihologii ii ajuta in depasirea momentelor critice si ii invata cum sa le managerieze in timp. De asemenea, cu ajutorul diferitelor terapii ii ajuta sa traiasca in prezent si sa faca mai usor fata efectelor secundare ale tratamentului. Faptul ca familia ofera sprijin moral este foarte posibil ca acesta sa nu fie indeajuns, intervenia unui psiholog devenind necesara. 

Asadar, psiho-oncologia este un foarte mare sprijin in viata pacientilor, atat in timpul tratamentului, cat si dupa vindecarea propriu-zisa. Orice persoana care se afla in aceasta situatie are nevoie de suport psihic, iar de cele mai multe ori este nevoie de un specialist pentru a le veni in ajutor. 

Sursa foto: Pixabay.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate